Digidexo.com

Symptomer på acid reflux, magesår og Gastroparesis

Symptomene på gastroparese, sure oppstøt og magesår er ofte like i naturen, og noen ganger går hånd i hånd. Hjerte brenne, eller sure oppstøt kan være forårsaket av mange faktorer, men er også et symptom på gastroparese og magesår.

Acid Reflux

Acid reflux oppstår når magen overproduces syre til et punkt der det ryggen opp i spiserøret. Denne tilstanden kan være forårsaket av en rekke problemer, inkludert problemer med esophageal sphincter (ventil det gjør maten til å gå inn i magesekken fra spiserøret), dårlig kosthold og treg mage tømming.

Symptomer på Acid Reflux

Vanlige symptomer på syre reflux er smerter og ubehag i øvre del av magen, mett eller mage oppblåsthet, og følelsen kvalm spesielt etter å ha spist. Acid reflux kan også forårsake brystsmerter, oftest forvirret som et hjerteinfarkt, samt irritasjon i halsen, hoste og kronisk kvalme og oppkast.

Gastroparese

Gastroparese oppstår når magen er i stand til å bevege maten gjennom magen og inn i fordøyelseskanalen. Resultatet er en back up av mat i magen som kan føre til en økning i mage syre produksjon.

Gastroparese Symptomer

Symptomer på gastroparese har blitt rapportert som halsbrann, smerter i øvre del av magen, kvalme, oppkast av ufordøyd mat (typisk etter et måltid), følelse uvanlig full, vekttap, oppblåsthet i magen, endringer i blodglukosenivåer og redusert appetitt.

Sår

Ifølge Mayo Clinic, magesår er åpne sår på innsiden av magen, øvre del av tynntarmen eller spiserøret. De kan være forårsaket av dårlig diett, stress, bakterier og overdreven bruk av anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen.

Sår symptomer

Det vanligste symptomet på et sår er en brennende smerte hvor som helst mellom brystbenet til navlen og kan vare fra noen minutter til flere timer. Ofte er smertene verre om natten og når magen er tom. Et sår kan også føre til kvalme og dårlig matlyst.