Digidexo.com

Hvordan behandle Psoriasis av negler

Hvordan behandle Psoriasis av negler


Psoriasis er en kronisk hudsykdom karakterisert ved røde forhøyede flekker på huden sammen med noen hvite og sølvfargede skjell. Huden kan også vises skinnende og noen ganger slike avgrensede høyder kan inneholde pus (pustler) i alvorlige tilfeller. Psoriasis av negler forekommer i om lag 50 prosent av pasienter med psoriasis. Negle skje rundt neglen plate, negl, negle matrise og huden på undersiden av neglen. Neglepsoriasis kan påvirke en eller alle negler samtidig. Symptomer inkluderer følgende: laks patch (en klar gul-rød spiker misfarging) vises under neglen plate; negler kan vises pitted grunn av tap av keratin celler (celler som utgjør spiker); Utseendet for Beau linjer (unormale linjer som vises fra sidene av neglene i stedet for rotspissen); fortykkelse av huden under neglen (subungual hyperkeratose) som kan føre til separasjon av negler på negl (onycholysis); unormale hvite områder (leukonychia); smuldrer (onychodystrophy) av negleplaten, og fortykkelse av neglen (onchomycosis). Behandlinger av disse symptomene er avhengig av stedet og alvorligheten av tilstanden. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle psoriasis av negler.

Bruksanvisning

•  Påfør litt aktuell krem eller salve rundt fingerneglene. Kalsipotriol er en Vitamin D-derivat som er ellers kjent som Calcipotriene (Dovonex) i USA, og er funnet å være svært effektiv i behandling av psoriasis. Bruk den over berørte spiker kaster daglig. Påføring av topikale kortikosteroider er også anbefalt. Denne metoden fungerer best når negler er vedlagt en cellofan wrap som brukes ved sengetid. Sett litt 5-fluorouracil krem ​​på spikeren matrise for seks måneder. Dette kan bidra til å forbedre pitting og subungual hyperkeratose av neglene.

Gå for en intralesional metode. Injeksjon av intralesional triamcinolonacetonid langs proksimale spiker folder av spiker matrise kan være til hjelp, men denne metoden er smertefullt.

Gå til legen din for riktig instruksjoner om PUVA-behandling. PUVA, eller fotokjemoterapi, er en type behandling som involverer bruk av Psoralen (P) og utsette huden for UVA (langbølget ultrafiolett stråling). Reseptbelagte medisiner Psoralen kan brukes på to måter: det kan males over det berørte området eller det kan tas oralt.

Spør legen din om noen nyttige muntlig medisiner. Muntlige medisiner som ciklosporin, metotreksat og retinoider (Soriatane) er de vanlige resepter for generalisert psoriasis, men kan også være gunstig for spiker psoriasis.

Rådfør deg med lege eller kirurg om ditt tilfelle er kvalifisert for en kjemisk eller kirurgisk avulsion terapi. Denne typen metode er sjelden anbefales, og er mest sannsynlig den siste utvei for alvorlige tilfeller. Det innebærer fjerning av hele spiker eller nagler. Nylig vokst negler av det opererte området kan framstå som like ille som det var, eller kanskje enda verre, enn hva det så ut før prosedyren.

Bruk noen aktuelle anti-sopp kremer hvis soppinfeksjon er til stede med spiker psoriasis. Jevning av nagler (onchomycosis), forårsaket av fungal infeksjon, kan behandles ved systemiske anvendelser av anti-soppmidler. Noen tilfeller av spiker psoriasis blir verre på grunn av tilstedeværelsen av sopp infiserer den allerede svekkede spiker områder. Så det er viktig å behandle soppinfeksjon i tillegg til å redusere smitte. Men, bør det bemerkes at sopp behandling alene ikke vil gro spiker psoriasis.

Utfør noen hjem neglepleie for å forbedre utseendet på den berørte negler. Forbered en flaske av tjære badeolje og et stort basseng fylt med varmt vann. Ta av lokket på tjære flaske og fyll cap med olje og hell tre caps verdt i det varme vannet. Suge fingrene på løsningen i 20 minutter, forsiktig klapp dem tørre, og plassere noen fuktighetsgivende krem ​​på neglene.

Hold neglene korte. Stadig trimme berørte negler for å unngå ytterligere komplikasjoner. Lange psoriasis negler er mer utsatt for å rive når overflaten av neglen er gnidd på visse områder, som bare vil gjøre vondt verre. Observer ekstra vare på den berørte negler. Hvis du arbeider med hendene, sørg for å bruke hansker for ytterligere beskyttelse.

forsiktig selv overflaten av tykke og pitted negler med en neglefil og bruke neglelakk på den for å lindre sitt utseende. Gjør det jevnt og være svært ekstra forsiktig for å unngå ytterligere skade. Du kan også knytte noen kunstige negler å gjøre neglene ser mer tiltalende. Pass på at du ikke er allergisk mot den type lim du bruker.

Tips og advarsler

  • Vær veldig forsiktig når du håndterer clippers eller andre instrumenter som brukes til rengjøring neglene. Husk at områdene er allerede skjøre så prøv å ikke gjøre det kraftig.
  • Sørg for at alle dine manikyr sett er rene og godt sterilisert før du bruker den. Husk at dine berørte negler er allerede utsatt for infeksjoner så vær ekstra på vakt.
  • Unngå å bruke kortikosteroider i mer enn to uker for å hindre forekomst av bivirkninger.
  • Forstå at 5-fluorouracil krem ​​er et effektivt middel, men kan bli destruktive hvis de brukes feil. Så sørg for å følge de nøyaktige retninger eller instruksjoner. Denne kremen er ikke tilrådelig for gravide.