Digidexo.com

Psoriasis UVB lysbehandling

Psoriasis er en komplikasjon i kroppens immunsystem som er rettet mot det egne friske celler, forårsaker akselerert vekst og døende ut av hudceller. Dette fører til tørre, skjellende flekker i huden.

Psoriasis er vanlig i hodebunnen, nedre del av ryggen, albuer, knær og knoker. Det finnes ingen kjent kur for tilstanden, men det finnes behandlinger, hvorav den ene er eksponering for UVB-lys, også kjent som fototerapi. Ifølge National Psoriasis Foundation, 80 prosent av psoriasis lider finne UVB terapi gunstig.

Fakta

Soling er normalt frarådet på grunn av risikoen for skade på huden. Overeksponering av solens ultrafiolett lys kan føre til for tidlig rynker og mer alvorlige tilstander som kreft. På den annen side, er psoriasispasienter oppfordres til å sole seg fordi solens ultrafiolette lys forårsaker psoriasis å rydde opp ved å bremse hudens cellereplikasjon. Dette halting i celleproduksjonen avtar oppbygging av psoriasis skalaer.

Historie

Folk pleide å gå til Dødehavet for å behandle sine psoriasis. Solen skinner der 300 dager av året. Og siden Dødehavet er 1300 meter under havoverflaten, er det en naturlig atmosfærisk filter som tillater folk å bli utsatt lenger for solens stråler uten å brenne.

Hjem Behandling

Sola sender ut UVA lys og UVB-lys. Det er UVB-lys som blir brukt i behandling av psoriasis. En hjemme lysenhet kan anvendes for UVB-lys behandlinger; derimot, er lyset brukes hjemme ikke det samme lyset som brukes i tanning boder og salonger.

UVB lys Unit

Det er et par ting å se etter når du kjøper en UVB lys enhet, et barn sikkerhetsbryter, for eksempel. Dette for å hindre barn i å bruke UVB enheten. De bør ikke bruke apparatet med mindre det er foreskrevet av en lege.

Se etter en enhet som har en pålitelig og nøyaktig tidtaker. Sikkerhetsvakter over lampene vil bidra til å forhindre utilsiktet brenning. Kontroller stabiliteten av utstyr for å hindre utilsiktet tipping av enheten. Snakk med selger om pris på erstatning pærer før du kjøper en enhet. Også se om det er spesielle krav til hvordan og hvor reservepærer kan kjøpes.

Advarsel

Vær forsiktig når du bruker UVB lysbehandling, slik at du ikke blir brent. Brenning kan føre til psoriasis til å blusse opp. Ha en hudlege sjekke huden din regelmessig for å se etter tegn på hudkreft.