Digidexo.com

Hva Foods Carry Iron?

Hva Foods Carry Iron?


Jern er et viktig næringsstoff i dine daglige dietter. Du trenger jern for å befeste din blod og bistand i produksjon og oksygenering av røde blodceller. Ifølge National Anemi Handling Council, spise et jernrikt kosthold er en av de beste måtene for friske mennesker for å opprettholde sine jern nivåer. Jern rik mat inkluderer frukt, grønnsaker, kjøtt og soyaprodukter.

Grønnsaker og frukt

Bladgrønnsaker, som spinat, er noen av de beste jern frakte mat tilgjengelig. Brokkoli, grønnkål, linser og bønner er også gode kilder til jern. Tørket frukt, særlig rosiner og svisker, er høy i jern. Det er antatt at grundig matlaging grønnsaker kan bidra til å gjøre jerninnhold mer effektivt i kroppen. Dette inkluderer supper og kokte bønne retter, så pass på å sjekke etikettene for jerninnhold.

Kjøtt og Fisk

De fleste kjøtt og fiskeretter er en solid kilde til jern. Kyllinglever og østers toppen National Institute of Healths Dietary Supplement liste over jern-rik mat. Andre muligheter er magert kjøtt, muslinger, mørk-kjøtt kylling og kalkun, kveite, tunfisk, svinekam og reker. Inkluder kjøtt og fisk i kosten ansvarlig og husk at en porsjon er 4 oz., Omtrent på størrelse med en kortstokk.

Korn

Forsterkede frokostblandinger og brød er en utmerket måte å jobbe jern i kostholdet ditt. Ready-to-eat forsterkede oatmeals, frokostblandinger og brød er tenkt å ha den høyeste jerninnhold, og det anbefales at kornene være sertifisert "100 prosent jern befestet." De fleste korn ikke naturlig inneholder høye nivåer av jern, så lese etiketter når du handler for disse elementene.

Anemi Fakta

Anemi er definert som en mangel på jern i blodet. Kvinner i fruktbar alder, gravide, små barn og tenåringsjenter er alle i faresonen for anemi ifølge National Anemi Handling Council. Det anbefales at kvinner mellom 14 og 50 trenger mellom 15 og 18 mg jern hver dag. For menn, denne dosen reduseres til mellom 8 og 11 mg. Sjekk maten etiketter og være sikker på at du får den anbefalte dosen av jern for kjønn og aldersgruppe.

Optimalisere Iron Absorpsjon

Å få kroppen din til å absorbere jern er nesten like viktig som å få nok av det i kostholdet ditt. Sitrusfrukter er tenkt å øke kroppens evne til å lagre jern, så inkludert et glass appelsinjuice eller en frisk grapefrukt i kostholdet ditt er en god start. Dessverre, noen matvarer og drikker faktisk redusere kroppens evne til å absorbere jern, inkludert te, vin, kaffe og noen korn.