Digidexo.com

Tape Worms hos mennesker

Tape Worms hos mennesker


De fleste mennesker smittet med en bendelorm er ikke klar over at det er en parasitt som lever i tarmen. En bendelorm infeksjon i tarmen er lett behandles og sjelden har alvorlige helsemessige konsekvenser. Men i sjeldne tilfeller, kan bendelorm larver migrere til andre organer i kroppen, og skaper en infeksjon som kan være livstruende.

Personlig hygiene, vaske hendene før spising og ikke inntak av rå eller kokt kjøtt vil hindre nesten alle tilfeller der et menneske ville bli infisert av en bendelorm.

Arter

Bendelorm infeksjoner hos mennesker er oftest forårsaket av en av fire arter. De består av: svinekjøtt bendelorm - Taenia solium; biff bendelorm - Taenia saginata; dverg bendelorm - Hymenolepis nana; og fisken bendelorm - Diphyllobothrium latum.

Svelging

Infeksjon av bendelorm hos mennesker oppstår vanligvis når du spiser bendelorm egg eller larver. Egg er vanligvis inntas gjennom forbruker mat eller vann som er forurenset av mennesker eller dyr avføring. Smitte kan også skje ved inntak av bendelorm er larver cyster i kjøtt eller muskelvev. Dette skjer vanligvis hvis kjøttet er spist rå eller kokt.

Infeksjon

Når egg eller larver er inntatt, larvene migrere til tarmen og danne cyster i andre vev, slik som lungene og leveren. Larvene utvikle seg til voksne i tarmen. En voksen bendelorm kan være 50 meter lang og overleve i opptil 20 år. I mange arter av bendelorm, settes den voksne seg til veggene i tarmene, og med andre arter, passerer bendelorm ut av kroppen gjennom avføringen.

Symptomer

I mange tilfeller, hvis du er infisert med en bendelorm, vil du ikke har symptomer. Symptomer som kan oppstå inkluderer kvalme, svakhet, tap av appetitt, magesmerter, diaré og vekttap. Hvis du har en invasiv infeksjon, der larvene har flytte ut av tarmen og danner cyster i andre vev i kroppen din, kan du ha mer alvorlige symptomer som feber, cystisk masser eller klumper, allergiske reaksjoner, bakterielle infeksjoner og muligens enda nevrologiske symptomer eller beslag.

Du kan legge merke til segmenter av bendelorm i avføringen.

Diagnose

Hvis du mistenker at du er smittet med en bendelorm, gjøre en avtale med legen din. Du Legen vil ta en avføringsprøve for mikroskopisk identifikasjon av bendelorm egg og segmenter. Legen din kan også ønske å gjøre blod testing og muligens gjøre noen avbildning hvis det er mistanke infeksjonen kan være vev-invasiv.

Behandling

Behandling vil innebære reseptbelagte medisiner som er laget for å drepe innvollsparasitter. Disse kan inkludere praziquantel, albendazole eller niclosamide. Disse medikamentene vil drepe bendelorm, men ikke egg. Sanitære forhold er spesielt viktig følgende behandling for å sørge for re-infeksjon forekommer ikke. En til tre måneder etter behandling, vil legen din sannsynligvis igjen undersøke en avføringsprøve for å sikre at infeksjonen er borte. Hvis infeksjonen har blitt vev-invasiv, kan legen din foreskrive steroider for å hjelpe til med betennelse. I sjeldne tilfeller kan kirurgi være nødvendig, hvis livstruende cyster har utviklet seg i en vev-invasiv infeksjon.

Forebygging

Å hindre bendelorm infeksjon, vaske hendene med såpe og vann før du spiser eller håndterer mat, og etter toalettbesøk. Grundig koker kjøtt til temperaturer på minst 150 grader Fahrenheit. Fryse kjøttet i minst 12 timer og fisk i minst 24 timer for å drepe egg og larver. Unngå å spise rå eller kokt kjøtt og behandle dyr som kan være smittet med bendelorm.