Digidexo.com

Slik praksis Lytte Meditasjon

Slik praksis Lytte Meditasjon


Meditasjon er en gammel praksis i mindfulness. Mange spiritualister bruke den som et verktøy for personlig utvikling, men tatt bort fra enhver religion eller sekt, er det fortsatt en øvelse med en rekke fordeler, så mye forankret i vitenskap som i mystikk. I en lytte meditasjon, er målet å holde din bevissthet på hver lyd rundt deg, uten å danne tanker eller dommer om dem. Ved stadig å bringe oppmerksomheten tilbake til ett sentralt punkt, tankene dine vil roe, som du systematisk la gå av alle unødvendige tanker og følelser. Akkurat som en datamaskin kan kjøre mange overflødige prosesser, som tregere effektivitet og ytelse, slik at også hjernen vår kjøre mange prosesser som bare svekker vårt fokus og velvære. Meditasjon er en praksis som vil starte hjernen din og la deg følelsen frisk. Husk, skjønt, er det en praksis. Dette betyr at du vil få bedre jo mer du gjør det; så la gå av forventninger og feste med det.

Bruksanvisning

•  Sitt eller ligge et sted at du kan forbli så behagelig som mulig. Fordi tankene dine ofte følger kroppen din, jo lenger du kan forbli stille, jo mer ro du kan oppnå. Dersom du sitter på en pute, vil du det å være minst tre inches tykk når komprimert.

Ta varsel av din holdning, utretting gjennom ryggraden, og slapper av hele kroppen som du tar noen dype nærende åndedrag.

Lukk øynene, og slå din oppmerksomhet til hva du hører rundt deg. Prøver å legge merke til hver lyd uten internt kommenterer noen. Hvis du hører en bil kjøre forbi, prøver ikke å si til deg selv: "Det er en bil", men heller ta i lyden nøyaktig for hva det er: Rett og slett en lyd.

Ta med oppmerksomhet forsiktig tilbake til det du hører hver gang du har en tanke relatert eller urelatert til lydene rundt deg. Du vil finne at innen øyeblikk tankene dine vil gå andre steder, men ikke bry deg om det eller dømme selv. Jo flere ganger du bringe oppmerksomheten tilbake, jo mer du gir slipp på, og sakte mer ro vil du bli.

Finish meditere når du måtte ønske. Det er verdifullt å holde sitter selv når følelsen rastløs, men når den først starter, og med tre minutter om dagen er meget verdifull. Det er mer viktig at du er konsekvent om å praktisere enn at du mediterer i lange perioder av gangen.

Tips og advarsler

  • Gjør et poeng av å praktisere dette i en viss periode av tid hver dag. Det trenger ikke å være en lang periode, men jo oftere du øver, jo bedre vil du få, og jo mer du vil nyte det.
  • Ikke bli opprørt når tanker kommer inn i tankene dine, bare refokusere. Selv øyeblikk på en tid av ren bevissthet er en stor prestasjon.