Digidexo.com

Vegetariske kilder til vitamin B

Vegetariske kilder til vitamin B


B-vitaminer er viktig for sunn celle metabolisme, og ifølge Dr. John Anne som skriver for den amerikanske Chronicle, B-vitaminer opprettholde sunn hud og immunforsvar, administrere metabolisme og kjempe mot en rekke plager, inkludert depresjon, stress og hjerte- og karsykdommer. B-vitaminer er omfattet av tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pyridoksin (B6), folsyre (B9), cyanokobalamin (B12), pantotensyre (B5) og biotin (B8). Finne vegetariske kilder til B-kompleks kan være litt mer utfordrende, men plantebasert vitamin B er faktisk tilgjengelig.

Tiamin (B1)

Vitamin B1 er viktig for å opprettholde normal funksjon av nervesystemet og hjelper kroppen å konvertere karbohydrater til energi. Stor vegetariske kilder til Tiamin er beriket korn og brød, ernærings (brygger er) gjær, hvetekim, tørre bønner, erter, nøtter, spirulina, egg og pasta.

Riboflavin (B2)

Vitamin B2 er viktig for generell helse, vekst, fordøyelsen og for opprettholdelse av sunn hud, hår, øyne og vev. Mørke, grønne bladgrønnsaker er en utmerket kilde til riboflavin som er soyabønner, mandler, sopp og ost. Mange frokostblandinger, brød og pasta er også beriket med riboflavin.

Niacin (B3)

Vitamin B3 bidrar til å opprettholde et velfungerende fordøyelseskanalen samt riktig blodsirkulasjon. De beste kildene til vitamin B3 er rødbeter, ernærings (brygger er) gjær, solsikkefrø og peanøtter. Niacin kan også bli funnet i noen urter inkludert cayenne, kamille, alfalfa og peppermynte.

Pantotensyre (B5)

Vitamin B5 er viktig for cellevekst og reproduksjon samt sårheling og produksjonen av røde blodceller. De fleste grønnsaker og frukt inneholder små mengder av vitamin B5, men de beste vegetariske kilder er grønnkål, brokkoli, avocado, tomat, linser og ernærings (brygger er) gjær.

Pyridoksin (B6)

Vitamin B6 er viktig i produksjon av antistoffer som bidrar til å beskytte kroppen mot sykdom og infeksjon. Stor vegetariske kilder til vitamin B6 inkluderer hele korn, bananer, gulrøtter, spinat, valnøtter og hvetekim.

Biotin (B8)

Biotin er viktig for å opprettholde sunn hud og hår samt riktig funksjon av nervesystemet. Gode ​​vegetariske kilder til vitamin B8 omfatter ernæringsmessige (brygger er) gjær, peanøttsmør, ris kli, belgfrukter, spiret frø og blomkål.

Folsyre (B9)

Folsyre spiller en viktig rolle i dannelsen og veksten av røde blodceller, nerveceller og nukleinsyre. Folsyre, eller vitamin B9, er rik på mørke, grønne bladgrønnsaker, inkludert grønnkål, spinat, bok choy og bladbete samt tørre bønner og erter, sitrusfrukter og appelsinjuice.

Pantotensyre (B12)

Vitamin B12 er vanlig i de fleste animalske produkter og kroppen er i stand til å lagre ganske store mengder av det for senere bruk, men siden B12 er ikke naturlig tilgjengelig i plantekilder, kan vegetarianere må ta et supplement for å oppnå den anbefalte doseringen. Ernærings (brygger er) gjær, befestet soyamelk, tempeh, spirulina, og miso alle inneholder små, men likevel pålitelig, mengder av vitamin B12.