Digidexo.com

Hvordan Forstå Kolesterol medisiner

Kolesterol er et fettstoff som er nødvendig for veggene i celler (membraner) for å fungere på riktig måte. Kolesterol, som også er kjent som et fett eller et lipid, bistår med produksjon av hormonene testosteron og østrogen blant annet. Selv om kroppen din trenger kolesterol for å fungere riktig, kan overdreven kolesterolnivået tette blodårene og føre til hjertesykdom og omfatter din livskvalitet. Denne artikkelen vil hjelpe deg å forstå kolesterol litt bedre, så vel som hvordan å ta kolesterol (eller lipid) senking medisiner på riktig måte.

Bruksanvisning

•  Forstå at kolesterol er en nødvendig substans for at kroppen skal fungere; Det er i utgangspunktet dannes i leveren og ved matvarer vi svelges. Overproduksjon av kolesterol kan kontrolleres ved hjelp av diett og mosjon for mange mennesker. Imidlertid, for andre er en fysiologisk deres komponent (leveren funksjon) til deres kolesterol produksjon som kan kreve medisiner for å senke lipidnivåer. Dersom kolesterol medisiner er nødvendig, så bør du vite hvorfor, hvordan å ta dem og hvordan du kan overvåke deres effektivitet.

Hvis helsepersonell foreslår å ta medisiner for å senke kolesterol, bør du spørre "hvorfor?" Hva du håper å lære her er grunnen til at medisiner er nødvendig fra en mer detaljert ståsted annet enn det åpenbare at nivåene er farlig høy. Spør helsepersonell å forklare (og / eller test for) hvordan kroppen produserer kolesterol. Dette vil gi deg litt ekstra innsikt i hvorfor medisiner kan være nødvendig uansett hvor "godt" kosthold, mosjon rutine og livsstilsmønstre er.

Hvis det er en fysiologisk element til høye kolesterolverdier, sørg for at du spør, og forstå hvorfor helsepersonell er å velge en gitt medisiner over en annen. Det er viktig å forstå at ikke alle kolesterol medisiner fungerer på samme måte. For eksempel kan ett medikament har blitt utviklet for å senke triglyserider, mens en annen kan målrette det dårlige kolesterolet. Noen kan gjøre begge deler. Avhengig av hvilket nivå (e) er høyt skal hjelpe deg og din helsepersonell velge en passende medisinering.

Når et medikament er valgt, spør legen din om når på dagen du bør ta deg kolesterol medisiner. Som en generell regel bør de fleste kolesterolsenkende medisiner tas om natten, siden dette er tiden da leveren genererer kolesterol i kroppen. Å ta medisinen på tidspunktet for produksjonen kolesterol kan faktisk øke medikament effektivitet.

Et hjerte sunt kosthold er viktig å leve sunt for alle. Hvis du har noen spørsmål om hva det betyr, spør! Også vurdere å be om en henvisning til en lisensiert ernæringsfysiolog. Du kan bli overrasket over nivået på din kunnskap om kolesterol i livet ditt.

Ha lipidpanel overvåkes regelmessig, vanligvis hver 3 til 6 måneder i begynnelsen av behandlingen. Du ønsker å se om medisiner er å korrigere problemet (sammen med eventuelle endringer diett / livsstil). Ikke ta kolesterol medisiner i årevis uten riktig oppfølging. Det gir bare ikke mening. Du kan også finne at hvis høyt kolesterol var i utgangspunktet fra en dårlig diett, etter å ha endret kostholdet kan ha faktisk senket kolesterolet til et tilfredsstillende nivå. Du og legen din kan velge å stoppe kolesterol medisiner for å se hvordan kroppen din reagerer, så lenge kosthold og andre helsemønstre forblir hjertet sunt.

Hint

  • Hold deg oppdatert med kolesterol blodplater og kjenner dine "tall".
  • Hold en diett logg over spisingen din uten noen "forbedringer" å gjennomgå med helsepersonell eller ernæringsfysiolog.
  • Gjennomgå øvelsen mønster og være ærlig om hva som vil passe inn i livet ditt og hva vil ikke.
  • Lese mine andre artikler om kolesterol, kosthold og trening for mer informasjon (se Ressurser nedenfor).
  • Denne artikkelen er bare ment for informasjon. Diagnostisering og behandling av enhver medisinsk tilstand kan bare gjøres av en autorisert helsepersonell.