Digidexo.com

Huntington sykdom Symptomer

Huntington sykdom Symptomer


Huntingtons sykdom (HD) kan ramme alle aldersgrupper, men er nært forbundet med voksne 35 til 50. Sykdommen er heller ikke kjønnsspesifikke, og rammer menn og kvinner likt. Merck melder at Huntingtons sykdom er også en sjelden lidelse, som påvirker en i 10.000 individer. Huntingtons sykdom påvirker hjernen og er degenerative, og selv om symptomene kan være subtile i begynnelsen, over tid vil de bli mer merkbar. Dette scenariet gjør det vanskelig for leger å diagnostisere sykdommen før senere stadier. I tillegg er det ingen kur for Huntingtons sykdom og behandlinger fokus på behandling av symptomer.

Hva er Huntingtons sykdom?

Huntingtons sykdom kan overføres fra foreldre til barn som en unormal eller "mutert" genet. Hvis et barn ikke arver genet, vil Huntingtons ikke lenger påvirke blodlinje. The New York Times Guide Health rapporterer at et barn født av en forelder som har Huntingtons sykdom har en 50 prosent sjanse for å bli smittet selv. Legg merke til at det finnes to typer av Huntingtons sykdom: voksen angrep, som er den mest vanlige; og tidlig debut, som finner sted i løpet av barndommen.

Psykiatriske symptomer

Ifølge John Hopkins Medicine, om lag 80 prosent av pasientene som er berørt av Huntingtons sykdom har psykiatriske symptomer som inkluderer depresjon, humør eller personlighetsforstyrrelser. Som et resultat, kan en person diagnostisert med Huntingtons sykdom har en vanskelig tid kontrollere utbrudd og aggresjon. Pasienter med Huntingtons sykdom kan også være unormalt impulsive og kan også vise tegn på mani og alvorlig angst. Anti-psykotiske medisiner og anti-depressiva er vanligvis foreskrevet for å behandle psykiatriske symptomer på Huntingtons sykdom.

Kognitive symptomer

Huntingtons sykdom pasienter kan oppleve problemer med å huske og organisere tanker. På grunn av hjerneskader som oppstår som Huntingtons sykdom utvikler seg, kan kognisjon bli påvirket over tid. Tap av kognisjon kan resultere i vanskeligheter med å fullføre daglige oppgaver, og kan også føre til en pasient for å engasjere seg i tvilsom aktivitet og gjør dårlige valg. The Family Omsorgspersonen Alliance (FCA) i San Francisco, California, forteller at til tross for kognisjon vanskeligheter, Huntingtons sykdom pasienter er veldig klar over hva som skjer rundt dem. Medisiner og ergoterapi blir ofte brukt i behandlingen av disse Huntingtons sykdom symptomer.

Movement

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) forklarer at Huntingtons sykdom kan føre til utvikling av ufrivillige kroppsbevegelser. Disse bevegelsene er kjent som "chorea", som ofte intensivere hvis pasienten blir opprørt. Som Huntingtons sykdom utvikler seg, flere symptomer begynner å manifestere som kan føre til vanskeligheter med å gå. Som et resultat, kan det oppstå faller sammen med et fullstendig tap av balanse og koordinasjon ferdigheter. Tale og svelging kan også bli påvirket, ofte forårsaker tilsløring av ord og problemer med å spise. Nevroleptika og fysioterapi kan redusere intensiteten og hyppigheten av disse Huntingtons sykdom symptomer.

Metabolisme

Huntingtons sykdom påvirker metabolismen av de som arver sykdommen. Ifølge Huntingtons Outreach Project for pedagogikk ved Stanford (håp), er evnen til cellene til å produsere energi hindret i de som har Huntingtons sykdom. Som et resultat av cellene har en vanskelig tid til å produsere et vesentlig protein kjent som "adenosintrifosfat", eller ATP. Uten tilstrekkelige mengder av ATP, kan den metabolske effektivitet av celler avta. Huntingtons sykdom pasienter som opplever dette problemet kan finne det nødvendig å øke sin mat forbruk, som ATP kan være avledet fra å spise sunt fett. Omega-3 er en sunn fettkilde som finnes i fisk, nøtter og soyaolje.