Digidexo.com

Hvordan å lindre verkende føtter

Hvordan å lindre verkende føtter


Som alle andre symptom, kan verkende føtter ha mange årsaker. Hvis du har en medisinsk tilstand som forårsaker foten smerte, som for eksempel leddgikt, diabetes eller urinsyregikt, må du diskutere fotpleie med legen din. Hvis foten din smerte, men er forårsaket av å bruke mye tid på føttene eller ved skoene du bruker, kan noen enkle tiltak i hjemmet hjelpe lindre verkende føtter på slutten av dagen. Du kan også finne at hvis du tar deg tid til å skjemme bort føttene, kan de være mindre sår etter en dag på jobb.

Bruksanvisning

Eksperimenter med seg forskjellige sko eller kjøpe bedre kvalitet sko. Høye hæler er ofte en kilde til foten smerte, spesielt hvis man bruker dem ofte. Selv leiligheter kan føre foten smerte hvis de passer dårlig eller gi dårlig støtdemping og støtte.

Ta litt tid på slutten av dagen til å hvile og skjemme bort føttene.

Hev føttene i 10 til 20 minutter med å ligge på gulvet og hviler føttene på kanten av en stol, eller ligge på en seng og hviler føttene på hodegjerde. Dette bidrar til å få ned en hevelse i føtter og ankler, og kan lindre verkende.

Suge føttene i en balje med kaldt vann i 15 minutter. Legg is hvis du finner dette komfortable eller beroligende. Igjen, dette bidrar til å redusere hevelse.

Unn føttene en massasje. Gni lotion forsiktig over føttene, med fokus på å bringe sirkulasjon til noen spesielt såre områder du oppdager.

Tips og advarsler

  • Hvis foten smerte er alvorlig eller vedvarende, bør du oppsøke lege.
  • Unngå iført høy hæl sko hver dag.