Digidexo.com

Hva er årsakene til Sudden Kvalme & Hodepine?

Hva er årsakene til Sudden Kvalme & Hodepine?


Plutselig kvalme med hodepine har mange mulige årsaker. Mange av disse årsakene, som kullosforgiftning eller et slag, kan være dødelig, slik at disse symptomene ikke bør ignoreres.

Forgiftning

Matforgiftning, kullosforgiftning, kjemisk forgiftning eller svelger en overdose av medisiner vil bringe på kvalme og hodepine veldig plutselig, ifølge University of Maine.

Altitude

Reiser til et område med en mye høyere høyde enn den enkelte blir brukt til kan bringe på høydesyke, også kjent som akutt høydesyke. Symptomene er forårsaket av mangel på oksygen, ifølge Family Doctor.org.

Nevrologiske årsaker

Noen problemer i hjernen kan føre til plutselig, alvorlig hodesmerter så ille at det kan føre til kvalme og oppkast. Disse inkluderer de mange typer av migrene, men også sjelden tilstand av et blodkar svelling og deretter sprengning hjernen, kalt en aneurisme.

Injury

Hjernerystelse eller et slag mot hodet kan ikke umiddelbart føle smertefullt. Plutselig hodepine, kvalme og svimmelhet kan komme timer senere.

Advarsel

Plutselig kvalme og hodepine er ledsaget av manglende koordinering, tap av syn eller en hengende på den ene siden av ansiktet kan være et hjerneslag eller TIA ("drypp"), ifølge American Heart Association, og er en medisinsk nødsituasjon.