Digidexo.com

Jeg Chipped My Tooth Hva er mine alternativer?

Jeg Chipped My Tooth Hva er mine alternativer?


En sprukket tann er en vanlig skade som kan opprettholdes fra aktiviteter så enkelt som å spise, til aktiviteter så strenge som spiller kontaktsport. Den berørte tann kan produsere smerte hvis de utsettes for temperaturendringer, eller bevegelsen av luft på tvers av tannoverflaten. Behandling av skaden varierer avhengig av symptomene og tannen tilstand. Hvis det er mulig, gjenopprette ødelagte tann fragmenter og lagre dem trygt; dette kan hjelpe tannlegen under reparasjon.

Klasse I Fracture

I dette minst alvorlig grad av skade, bare emaljen - den harde, ytre laget av tannen - er ødelagt eller chipped. Det er uvanlig å oppleve ubehag med en klasse I brudd, som traumer til tannen er hovedsakelig kosmetisk. Men i sjeldne tilfeller, er energien fra en traumatisk overført til nerve og blodkar i og rundt tannen, forårsaker betennelse og mulig infeksjon. Tannlegen bør undersøke tann; Han kan velge å jevne noen skarpe kanter med en polerings instrument, eller til og med binde dem med en fylling materiale kalt kompositt harpiks, etter noen svekket og ikke støttes tannemaljen er fjernet.

Klasse II Fracture

En klasse II fraktur er en fraktur gjennom emaljen og inn i tannbenet, det neste laget av tannen. Dette vil sannsynligvis føre til skader temperaturfølsomhet, spesielt for kulde, fordi stimuli blir direkte overført til porene i det eksponerte dentinet. Du kan velge å ta over-the-counter medisiner for smertelindring, avhengig av din smerte toleranse og helsetilstand, men ta kontakt med tannlegen din så snart som mulig. Ofte vil tannlegen binde tannen ved først å rue den uegnede struktur med en svak syre, deretter bruke en myk plast harpiks.

Klasse III Fracture

Denne fraktur eksponerer det følsomme massen av tannen, som er rosa farge og involverer nerve og blodkar. På grunn av alvorligheten av denne skade, vil blødning oppstår ofte fra massen. Fordi det indre av tannen er nå utsatt for bakteriell infeksjon og abscess, er en klasse III skade regnes som en dental nødsituasjon som krever umiddelbar konsultasjon. Typisk vil det være nødvendig å fjerne de frilagte nerve og blodkar fra tannen, og for å forsegle det hule indre mot fremtidig bakteriell invasjon, som oppnås gjennom et "root canal" behandling. Tannlegen kan også gi en aktuell medisin og dressing for smertelindring.

Betraktninger

Fordi en sprukket tann er følsom og sårbar for å re-skade, bør alle tann tilfeller ha oppfølging med en passende spesialist. Avhengig av arten av skade, vil tannlegen fortsette å overvåke for tegn på kompromittert tannstruktur og infeksjon. Hvis symptomene vedvarer eller forverres etter behandling, kontakt din tannlege for videre evaluering.