Digidexo.com

Foods en person med diabetes kan spise

Foods en person med diabetes kan spise


Hyperglykemi er en tilstand som diabetikere kan få hvis de ikke er forsiktig med hva de spiser. Ifølge American Diabetes Association, er glykemisk indeks et verktøy som diabetikere bruker for å måle hvordan ulike typer mat som inneholder karbohydrater påvirker blodsukkeret i kroppen. Glykemisk indeks, eller GI skala, arbeider på en skala fra 0 til 100. Matvarer som er nærmere 100 på GI skalaen vil øke blodsukkeret raskere. Diabetikere bør spise hovedsakelig matvarer som har en GI rating på ingen høyere enn 69, og fortrinnsvis matvarer under 55 år.

Grønnsaker

En matvaregruppe som har en ekstremt lav GI rating er grønnsaker. For eksempel, løk, grønne bønner, rød paprika, salat, chili, sopp, tomater, blomkål, kål, aubergine, brokkoli og rå gulrøtter alle har GI karakterer under 16, ifølge The GI Diet. Diabetikere kan spise grønnsaker salater med litt dressing til lunsj eller middag. Forbruker matvarer, for eksempel grønnsaker, som er høy i fiber resulterer også i mer fylle måltider. Grønnsaker bør inkluderes i hver diabetiker diett fordi de har lav GI karakterer og høye mengder fiber. Men det er to grønnsaker som har unormalt høye GI karakterer og bør unngås av diabetikere: Pumpkins med en GI rating på 75 og pastinakk med en GI rating på 97.

Frukt

Frukt er en type mat som en person med diabetes kan spise, men bare visse typer frukt. Noen frukter har relativt lav GI karakterer, mens andre har astronomisk høy GI karakterer. For eksempel, svisker, appelsiner, jordbær, kokosmelk, kiwi, tørket aprikos, druer, pærer, fersken, epler, plommer, kirsebær, og grapefrukt alle har GI karakterer på under 48. Kombinere disse fruktene i en fruktsalat ville gjøre en perfekt måltid for en person med diabetes. To frukter som bør unngås av diabetikere inkluderer vannmeloner og datoer fordi de har GI karakterer på over 79.

Meieriprodukter

Flertallet av meieriprodukter har relativt lav GI karakterer og høye nivåer av protein, som gjør dem gode valg for personer med diabetes. For eksempel, soyamelk, helmelk, søtet yoghurt, kunstig søtet yoghurt, vaniljekrem, sjokolademelk, skummetmelk og alle har GI nivåer av under 45. Iskrem, på den annen side, har en GI nivå på 62 og bør være enten unngås eller spises med forsiktighet, av og til, i små mengder av diabetikere.