Digidexo.com

Alvorlige bivirkninger av Topmax

Topimax er en krampestillende medisiner for å forebygge anfall og migrene. Et merkenavn for topiramat, Topimax også er noen ganger foreskrevet som et antidepressivum og å behandle bipolar lidelse. Mange av bivirkningene er mulig, noen farlig.

Funksjon

Topimax roer unormale elektriske signaler i hjernen som forårsaker anfall og kan bidra til migrene.

Hyppige bivirkninger

De hyppigste Topimax bivirkninger er nummenhet og prikking i huden i armer og ben (parestesier). Andre vanlige bivirkninger omfatter endret smak, koordinasjonsvansker, svimmelhet, tretthet, tretthet, kvalme, nervøsitet og forvirring.

Alvorlige bivirkninger

Mange alvorlige bivirkninger er mulig. De inkluderer blodpropp; redusert svette, noe som kan føre til overoppheting; høyt blodsukker; nyrestein; lavt eller høyt blodtrykk; og allergiske reaksjoner.

Psykiatriske Effects

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) advarer om at krampestillende legemidler, inkludert Topimax, i betydelig grad øke risikoen for selvmordstanker og selvmordsatferd. Andre alvorlige psykiatriske effekter kan inkludere agitasjon, angst, humørsvingninger, depresjon, paranoia og hallusinasjoner.

Legemiddelinteraksjoner

Topimax kan redusere effekten av p-piller. Det reagerer også med alkohol og andre sentrale nervesystemet depressiva, hjerte medisiner, diuretika, diabetes medisin og legemidler som brukes til å behandle psykiske lidelser, for eksempel risperidon og litium.