Digidexo.com

Hvordan forberede for høydesyke

Hvordan forberede for høydesyke


Fordi lufttrykket synker i høyereliggende strøk, kan det være vanskelig for kroppen å få konsentrasjonen av oksygen den trenger for å opprettholde optimal funksjon. Reisende til oppløftet målene bør forberede seg på potensielle høydesyke ved å forstå hvordan å kontrollere og redusere dens effekter.

Bruksanvisning

Fight høydesyke

•  Snakk med legen din før du forlater for din høyde turen. En reseptbelagte medisiner kjent som acetazolamid er ofte foreskrevet til personer med kurs for høye mål. Det hjelper nøytralisere effektene senket lufttrykket har på kroppen. Imidlertid er acetazolamid ikke riktig for alle, og du bør få medisinsk godkjenning før du tar den.

Klargjør ved å lære mer om nifedipin. Markedsført under merkenavnene Adalat, Nifedical og Procardia, forbedrer dette reseptbelagte medisiner flyten av oksygen ved å redusere press på lungene arteriene. Men det kommer med sin andel av medisinsk risiko som du bør snakke med legen din om.

Lær mer om furosemid. Kjent under merkenavnet Lasix, er dette stoffet nyttig i å rydde lungene av vann som kan samle seg i dem på grunn av nedsatt funksjon i stor høyde. Imidlertid bør det brukes svært forsiktig hvis du opplever dehydrering i tillegg til høydesyke. Spør legen din om furosemid.

Ta med rikelig med ibuprofen. Det er den mest effektive over-the-counter smerte medisiner tilgjengelig for behandling av hodepine og smerter i kroppen forårsaket av høydesyke.

Vær ærlig med deg selv om ditt nivå av fysisk form. Den beste måten å forberede seg på høydesyke er å unngå det helt. En viktig måte å unngå det er å ikke over-press deg selv. Hvil ofte og gi deg selv tid til å vurdere hvorvidt du opplever noen symptomer.

Aksje opp rikelig med vann. Væsketap følger ofte høyde akklimatisering. Øk det daglige vanninntaket til mellom 4 og 6 liter per dag. Urinen skal være klart. Farget urin kan signal dehydrering, med dehydrering være mer alvorlig jo rikere fargen av urinen.

Spis en høy-kalori diett under ditt opphold i høyden. Som om du trengte ytterligere oppmuntring, eksperter anbefaler også at det bestå av ca 70 prosent karbohydrater! Dette vil bidra til å gi kroppen din den lagrede energien den trenger for å kompensere for redusert oksygenopptak du opplever på grunn av fall i lufttrykket.

Tips og advarsler

  • Høydesyke generelt påvirker ikke friske individer i høyder under 8000 fot (2400 meter).
  • En alvorlig, ubehandlet tilfelle av høydesyke kan føre til koma. Ikke fortsett å smi oppover hvis du begynner å oppleve kvalme og ustøhet assosiert med utbruddet av høydesyke.