Digidexo.com

Hva er bivirkningene av jod?

Hva er bivirkningene av jod?


Ifølge Dr. David Brownstein bok, "Jod: hvorfor du trenger det Hvorfor du ikke kan leve uten det," jod er et essensielt næringsstoff som kreves av hver eneste celle i kroppen. Men på grunn av kosthold og miljøfaktorer, kan enkeltpersoner bli mangelfull i jod.

Funksjon av jod

Opprettholde riktig jod nivåer i kroppen er viktig for produksjon av hormoner i kroppen, og for riktig immunsystemfunksjonen. Dr. Brownstein mener at jod kan ha antibakteriell, antiviral, antiparasitic, og anticancer egenskaper også.

Jod-mangel

Jod-mangel kan føre til mental retardasjon, infertilitet, struma, og en økning i dødeligheten for spedbarn / barn. Dr. Brownstein mener jod spiller også en rolle i ADHD, tretthet, fibrocystic bryster, infeksjoner, hodepine, prostata lidelser, leversykdom, talgcyster, og vaginale infeksjoner.

Bivirkninger av jod

Ifølge MedicineNet.com, bivirkninger av jod inkluderer fordøyelses opprørt i form av magesmerter og diaré. Hvis du får utslett, leddsmerter, feber, ansikt hevelse, hals hevelse, puste problemer, smak av metall i munnen, symptomer på et hode kaldt, en forstørret skjoldbruskkjertelen eller såre tenner og tannkjøtt, bør du informere legen din.

Administrerende bivirkninger

Bivirkninger kan administreres og lindres ved å justere dosen av jod hensiktsmessig med mindre det er grunn til en faktisk jod allergi, som er sjelden.

Jod Beløp

Den anbefalte daglige rasjon (RDA) for menn og kvinner i USA er 150 mcg per dag. Men japanerne innta ca 13,8 mg per dag ifølge Dr. Brownstein bok, "Jod:. Hvorfor du trenger det Hvorfor du ikke kan leve uten det" Dette er 100 ganger mer enn RDA.

Testing for jod nivåer

Det er flere måter å teste for jod nivåer. Den ene er en grunnleggende urin test som måler hvor mye jod i urinen. En annen test er jod-lasting test som måler hvor mye jod forblir i kroppen etter inntak av jod. Konseptet her er at jo mer jod legemet beholder, jo høyere mangel eller behov for det.