Digidexo.com

Food Pyramid Måltider for en diabetiker Diet

The American Diabetes Association har laget en mat-pyramide-modellen for å hjelpe folk med diabetes velge et kosthold som bidrar til å administrere deres tilstand. The Diabetes Food Pyramid bruker ikke matvaregrupper, som det amerikanske Department of Agriculture næringspyramiden gjør, men har kategorier basert på mengden av protein og karbohydrater i matvarer. Som med alle diett, bør du rådføre deg med legen din før du gjør noen betydelige endringer i din daglige meny.

Korn og stivelse

Bunnen av Diabetes Food Pyramid inneholder brød, korn, korn og stivelse - mat som er først og fremst karbohydrater. Grønnsaker som har en høy stivelsesinnhold som poteter, mais, erter, squash og bønner er også inkludert i denne kategorien. Denne planen anbefaler folk velger 6 til 11 porsjoner fra denne kategorien daglig. Dette kan virke som mye, men hvis du tenker på at en halv kopp varm frokostblanding, en tredjedel kopp ris, en fjerdedel av en bagel og en brødskive tilsvarer en porsjon, kan du lettere sette sammen et måltid plan som inkorporerer disse matvarene. Legge til en halv kopp mais, bønner eller andre stivelsesholdige grønnsaker til menyen vil også øke porsjoner fra denne gruppen.

Grønnsaker og frukt

Friske grønnsaker er en god kilde til vitaminer, mineraler og fiber; all viktig for et sunt kosthold. The Diabetes Food Pyramid anbefaler 3-5 porsjoner om dagen. En kopp rå grønnsaker eller en halv kopp kokte grønnsaker tilsvarer én porsjon. Å ha en hage salat med strimlet gulrøtter, skiver agurk og kiler av tomat er et godt valg for lunsj. Til middag, damp en kopp brokkoli, blomkål eller spinat som en siderett.

Spis 2-4 porsjoner frukt per dag. Serverer størrelser varierer fra en halv kopp hermetisk frukt til en og en fjerde kopper hele jordbær. Blending frukt i morgen frokostblanding eller smoothie, spise frukt som mellommåltid i løpet av arbeidsdagen eller å ha en kopp friske bær til dessert er en god måte å gjøre frukt del av dine daglige måltider.

Kjøtt og ost

Disse matvaregruppene er lenger mot toppen av listen og bør spises med måte. Melk og melkeprodukter er viktige kilder til kalsium og protein, men med lave eller ikke-fett-produkter bør velges for å redusere det daglige inntaket av mettet fett. Forbruker 02:58 kopper yoghurt, melk eller osteprodukter er nok. Vær oppmerksom på at sleipe melk i disse latte; de som teller.

Kjøtt er en utmerket kilde til protein, men ifølge denne maten pyramide, er nødvendig per dag bare 4-6 gram av kjøtt eller kjøtt erstatter. Dette inkluderer produkter som peanøttsmør, egg og tofu som alle har høyt proteininnhold. Spise to egg til frokost er regnet halvparten av det daglige tildeling av kjøtt protein på fire gram hver dag.

Søtsaker

På toppen av pyramiden er søtsaker, fett og alkohol. Disse bør brukes med måte i ethvert kosthold og begrenset til det som tilsvarer en halv kopp iskrem eller to små informasjonskapsler per dag.