Digidexo.com

Mann UTI behandling

En UTI er en urinveisinfeksjon, en bakteriell infeksjon i urinrøret eller blæren. Selv om kvinner er mer utsatt for UVI, menn kan også utvikle urinveisinfeksjoner og krever behandling, rapporterer Mayo Clinic.

Funksjoner

For menn er lik behandling vanligvis ytes mot kvinner behandling for urinveisinfeksjoner; Men menn som regel kreve en lengre behandlingsforløp enn kvinner, ifølge US National Library of Medicine.

Funksjon

Funksjonen til behandling av en urinveisinfeksjon hos menn er å drepe bakteriene som forårsaker tilstanden gjennom bruk av reseptbelagte legemidler.

Typer medisiner

Antibiotika som brukes til å behandle urinveisinfeksjoner inkluderer trimetoprim-sulfametoksazol, amoxicillin, doksycyklin, og fluorokinoloner. For å lindre smerte og urin haster forbundet med tilstanden, kan legen forskrive fenazopyridin, en medisin som bedøver urinveiene.

Time Frame

Menn vanligvis krever antibiotika for 7 til 14 dager for UVI, ifølge US National Library of Medicine.

Risiko

De vanligste bivirkningene av antibiotika er diaré og magesyke, melder Merck Medical Manual. Noen antibiotika utgjøre en risiko for betennelse i tykktarmen kalles kolitt, spesielt fluorokinoloner, og alvorlige allergiske reaksjoner på antibiotika er også mulig.