Digidexo.com

Definisjon av Postherpetisk Nervesmerter

Mayo Clinic definerer postherpetisk nevralgi som en moderat til alvorlig smertefull tilstand av huden forårsaket av en viral infeksjon av helvetesild, som er en følge av det samme viruset som utløser kopper. Postherpetisk nevralgi kan være til stede under en persons infeksjon, så vel som etter at infeksjonen har blitt herdet. Egentlig enkelte opplever smerten forbundet med postherpetisk nevralgi i årevis etter at de har lidd av helvetesild.

Helvetesild

For virkelig å forstå tilstanden postherpetisk neuralgi, er det viktig å forstå hvordan helvetesild påvirker en persons kropp. Når du har blitt infisert med viruset som forårsaker vannkopper, i hovedsak er det fortsatt sovende i systemet ditt. Noen tid senere, kan du oppleve infeksjonen en gang, denne gangen som helvetesild. Når noen utvikler helvetesild, i utgangspunktet reiser viruset gjennom nerver opp i huden der et utslett og blemmer begynner å dannes.

Postherpetisk nevralgi

Siden viruset har reist gjennom nerver og inn i huden, kan de samme nerveender bli irritert og betent, forårsaker en person til å lide ganske uutholdelig smerte. Denne smerten kalles postherpetisk nevralgi. Det kan skje på rappen du utvikle helvetesild og siste i løpet av denne medisinsk tilstand, eller det kan vedvare i en ganske lang periode (noen ganger år) etter at infeksjonen har ryddet opp.

Symptomer

Alle som lider av postherpetisk nevralgi grunn av helvetesild opplever en viss smerte, som går fra en kjedelig banke til en skarp smerte. Noen mennesker selv står overfor en sensasjon ofte beskrevet som et brannsår. Mens denne smerten er den vanligste av alle symptomer, kan denne tilstanden være ledsaget av andre avleggere av postherpetisk nevralgi, inkludert kløende hud, nummenhet, økt følsomhet for berøring, økt følsomhet for temperatur og hodepine.

Behandling

De fleste behandlinger for postherpetisk nevralgi innebære noen form for smertebehandling, enten gjennom medisinering eller nervestimulering. Avhengig av type og intensitet av din smerte, kan en lege foreskrive en antidepressant, krampestillende, bruk av kortikosteroider eller smertestillende for å lindre smerte og ubehag. Hvis medisinsk smertebehandling ikke er effektiv, kan legen prøve noen form for nervestimulering for å lindre smerte. Dette kan være gjennom elektroder som er festet til huden eller implanteres under huden. Denne form for behandling innebærer sporadiske elektriske impulser enten slippes ut i det berørte området av huden eller direkte inn i ryggen.

Demografisk

Mens nesten alle som lider av en infeksjon av helvetesild har potensial for å utvikle postherpetisk nevralgi, er det mest vanlig er visse demografi. Ifølge Mayo Clinic, 50 prosent av personer 60 år og eldre utvikle postherpetisk nevralgi etter en infeksjon av helvetesild.