Digidexo.com

Hva er normal Østrogen nivå hos kvinner?

Hva er normal Østrogen nivå hos kvinner?


Østrogen er trolig den viktigste hormonet for en kvinnes kropp. Det påvirker hvordan vi utvikler vår evne til å reprodusere, og selv vår humør. Østrogennivået i blodet vårt endring ofte som kroppen vår forandrer seg, så det er vanskelig å vite nøyaktig hva som er normalt.

Varierende Levels

Det er typisk for østrogennivået å svinge mye gjennom kvinnens menstruasjonssyklus, og også under svangerskapet og etter overgangsalderen. Så et "normalt" nivå avhenger av hva kroppen din opplever akkurat nå; Det kan ligge i området 50 til 400 pikogram per milliliter (pg / ml).

Menstruasjon

Ifølge Dr. Kelly Shanahan, en OB / GYN, normale nivåer av østradiol, den viktigste type østrogen som sirkulerer i kroppen, er rundt 45 pg / ml under menstruasjon. Under eggløsningen, stiger til ca 400 pg / ml, deretter faller raskt, og deretter stige igjen til ca 250 pg / ml.

Graviditet

Under svangerskapet, kan østrogennivået være 100 ganger høyere enn normalt. Nivåer også svinge under svangerskapet for å øke blodtilførselen til livmoren og stimulere amming postpartum. Etter fødselen, nivåene reduseres raskt.

Menopause

Etter overgangsalderen, kvinner som ikke er på hormonbehandling vanligvis opplever østrogennivået rundt 10 til 20 mg / pl. Men nivået av østrogen som kreves for å opprettholde sunne ben er 40 til 50 mg / pl, så mange leger foreskrive hormonbehandling for postmenopausale kvinner. Noen kvinner, derimot, trenger enda høyere nivåer for å unngå hetetokter.

Unormale østrogennivået

Østrogennivået som er for høyt eller for lavt kan føre til mange helseproblemer for kvinner. Høye nivåer har vært forbundet med PMS, polycystisk ovariesyndrom, amenoré (fravær av menstruasjon), og bryst og eggstokkreft. Lave nivåer har vært assosiert med osteoporose, abort og fødselsskader.