Digidexo.com

Hvordan å skape en struktur og rutine for deg selv

Hvordan å skape en struktur og rutine for deg selv


Fordelene ved å ha en strukturert rutine inkluderer redusert stress og økt produktivitet. Rutiner skape konsistens, noe som fører til en roligere og lykkeligere outlook --- etablere en rutine er også anbefalt som en livsstilsendring for folk som lider av depresjon. Enten du ønsker å få gjort mer hver dag eller føler en større følelse av formål ved menings delegere din tid, og skaper en rutine er det første skrittet mot å utvikle en vane å ha en strukturert dag.

Bruksanvisning

En liste over de tingene du ønsker å få gjort hver dag. Ta med dine "arbeid" oppgaver såvel som hyggelige ting du ønsker å få tid til for eksempel å lese eller besøke venner. Inkludere ting som du trenger for å oppnå daglig samt ting du ønsker å gjøre regelmessig, selv om de ikke vil skje hver dag.

Overfør oppgavene til en tidsplan. Noen oppgaver må være ferdig til faste tider, spesielt hvis du arbeider utenfor hjemmet. Legg dem til tidsplanen først og arbeidet mer fleksible ærend rundt dem. Også tenke på hvordan du føler deg på ulike tider av dagen som du skal bestemme hvor du vil plassere oppgaver. For eksempel, hvis du er på ditt mest energiske i ettermiddag, det ville være den ideelle tiden å planlegge i en treningsøkt. Hold det enkelt. Hvis du er ny til å ha struktur og rutine i løpet av dagen, kan du prøve å starte med en rutinemessig delt i morgen, dag og kveld i stedet for hver time.

Skriv ut eller tegne en ryddig tidsplan og plassere den et sted hvor du kan se det lett. Hvis du tilbringer mesteparten av tiden hjemme, kan du sette den på en oppslagstavle eller på kjøleskapet. Hvis du er mer på farten, kan det være lurt å sette det i en notatbok eller agenda bok i stedet. Mange mobiltelefoner er utstyrt med planlegging programmer også.

Se timeplanen ofte, spesielt når du starter opp. Som du øver på ny rutine, vil det bli en vane. Det vil begynne å føle seg naturlig, og du trenger ikke å tenke på det så mye.

Tips og advarsler

  • Du har sannsynligvis noen ting som du trenger å gjøre regelmessig, men ikke daglig, så sett en tid for oppgaver som vil være forskjellig hver dag. Dette vil hjelpe deg å planlegge alle disse tilfeldige oppgaver samtidig opprettholde den samme strukturen.
  • Hold deg fleksibel. Tar ikke hensyn til hver siste minutt --- vil uventede ting som trenger din oppmerksomhet sikkert komme opp. Slik at noen "gratis" tid hver dag vil holde overraskelser fra å kaste ut hele rutinen og ødelegger dagen din.
  • Tidsplan nedetid. Du trenger tid til å slappe av. Hvis du oppretter en rutine prøver å være produktiv fra det øyeblikket du våkner opp til du legger deg til å gå i dvale, vil du sannsynligvis brenne ut raskt og forlate rutinen helt.
  • Over tid, kan du finne det du trenger å omorganisere rutine litt for å gjøre det fungere bedre for deg. Det er helt greit.
  • Avbrudd er en rutine verste fiende. Slå av telefonen ringer og e-postvarsel din i tider når du virkelig trenger å holde deg til din rutine.