Digidexo.com

Hvordan spise et sunt balansert kosthold

Hvordan spise et sunt balansert kosthold


Spise et sunt, balansert kosthold er viktig for vedvarende energi og sykdom forebygging. Å spise sunt handler ikke om å kutte kalorier eller streng slanking; det handler om å sikre kroppen blir de næringsstoffene den trenger for å trives.

Hvordan spise et sunt balansert kosthold

•  Unngå å kutte kalorier, men ikke forbruke for mye. Sunne og aktive voksne trenger ca 2000 kalorier om dagen. Jo mer trening du gjør, jo mer kalorier du trenger. Bruk et daglig kalorikalkulator (se Resources nedenfor) for å finne ut hvor mange kalorier du trenger hver dag.

Legg frukt og grønnsaker til hvert måltid, og til og med snacks. For eksempel legge bananer til din frokostblanding til frokost, spise en salat og et eple med lunsj og ha tomater og hermetisert fersken med middagen. Dette kan hjelpe deg å få de anbefalte 3-5 (eller flere) porsjoner med frukt og grønnsaker.

•  Prøv nye matvarer. Gjør en innsats for å plukke ut noe nytt på matbutikken hver uke. Bla produsere delen og velger en frukt som du aldri har hatt før. Dette kan bidra til å gi deg et sunnere og mer balansert kosthold slik at du ikke spiser de samme tingene hele tiden.

Sjekk dine porsjoner. Flere passende porsjoner kan gjøre en stor forskjell. En måte å sjekke porsjoner er å lese ernæring etiketten og se den anbefalte servering størrelse. (Se link i Resources nedenfor for passende porsjoner.)

Skjær ut overflødig sukker, salter, koffein og alkohol. Disse (i overskudd) er giftige for kroppen og vil utarme næringsstoffer. Spis et sunt godt balansert kosthold og nyte mat og drikke som inneholder disse giftstoffene i moderasjon bare, eller kutte dem ut helt.

Rengjør ditt hjem av junk food. Hvis det ikke er der du er mindre sannsynlig å spise det, spesielt på natta. Når du er i stand til å kutte ut junk foods (sukkerholdig, salte snacks) vil du spise hva som er tilgjengelig i ditt hjem, som skal være sunne valg som frukt, grønnsaker, pretzels, og kjeks.

Balanse diett med proteiner og karbohydrater. Omfatter kjøtt, bønner og fisk for protein. Unngå å kutte ut karbohydrater, som du trenger disse for energi. Frukt, grønnsaker, hele korn og pasta inneholder nødvendige karbohydrater.

Hint

  • Drikk mer vann. I stedet for en brus eller øl, et glass vann. Tygg maten grundig. Rushing et måltid er ikke sunt. Alltid ha en sunn frokost. Unngå sen snacks.