Digidexo.com

Kan Korsrygg Degeneration Årsak Foot Pain?

Kan Korsrygg Degeneration Årsak Foot Pain?

Kilder til lumbar degenerasjon

Lumbar degenerasjon begynner i en rekke måter. Skade på korsryggen kan utløse slitasjegikt i lumbale ryggvirvler; spinal stenose kan resultere i beinpress på en nerverot. Disc degenerasjon resultater fra normal aldring og skaper press på nerverøtter, forårsaker smerte langs nerve. Plasseringen av smerte ikke nødvendigvis sammenfallende med poenget med skade.

Isjiasnerven

Den største nerve i menneskekroppen er isjiasnerven, med opprinnelse i korsryggen og sakrale områder og kjører nedover hoftene og baken til beina og føttene. Nerverøtter avslutte ryggsøylen mellom lendevirvler og sakral ryggvirvler. Fornærmelse mot nerve rot på noen av disse stillingene vil skape smerte oppfattes å ha opprinnelse i det hippe, rumpeballe, ben eller foten. "Hvis isjiasnerven kommer i klem og smerten i benet er fra nerven (radicular smerte), så dette er en riktig bruk av begrepet isjias", ifølge Steven G. Yeomans, DC.

Beliggenhet

Smerter langs hofte eller baken reflekterer skade på et høyere nerverot. Skader som er oppstått mellom L4 og S1 er sannsynlig å presentere som foten smerte, nummenhet eller kribling. Skille mellom skader på foten og ischias av smerte definisjon. Isjias smerte er mer sannsynlig å være vage eller udefinert og intermitterende enn en faktisk i foten.

Diagnose

Leger bruker en rekke diagnostiske verktøy for å identifisere isjias. Imaging tester som røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI) eller computertomografi (CT) skanner utelukke andre tilstander, som for eksempel en svulst samt gi en titt på alvorlighetsgraden av skaden.

Behandling

Konsulter lege med detaljer om en kjent skade eller historie med langvarig smerte. Få midlertidig lindring med over-the-counter smertestillende eller isposer i mellomtiden. Ikke ignorere symptomer som returnerer kronisk eller bli mer akutt. Korsrygg degenerasjon ikke helbrede seg selv. Fysioterapi og livsstilsendringer kan være nødvendig å forsinke fremdriften av degenerasjon. Spinal fusjon kan være nødvendig i de mest alvorlige tilfellene.

Prognose

Tren regelmessig for å bygge kjernen styrke, som hjelpemidler i å støtte kroppen. Drikk rikelig med vann. Følg anbefalingene fra leger og terapeuter for å redusere tilbakefall av skade. Øv god holdning og vær forsiktig i daglige aktiviteter.