Digidexo.com

Kilder av krom picolinate

Krom er et grunnstoff som finnes i mange matvarer og kosthold supplement produkter. Krom danner forbindelser, slik som krompikolinat, når den reagerer med andre elementer eller kjemiske stoffer. Forbindelsen krompikolinat, for eksempel, er et resultat av en reaksjon mellom krom og pikolinsyre. Krompikolinat ikke forekommer naturlig, og det er bare syntetisert i et laboratorium. Det er i hovedsak funnet i kosttilskudd som brukes til å forebygge eller behandle krom-mangel for langsiktige sykehus pasienter under intravenøs væske dietter. Noen studier har pekt på de potensielle heia risikoen ved å ta denne formen for krom i lange perioder av gangen.

Mutagenitet

Selv om noen laboratorieforsøk ved bruk av krompikolinat i celler viste mutagenitet, som betyr at stoffet kunne forandre DNA som forårsaker kreft, er slike stoffer ikke faktisk er relatert som årsak til sykdommen. Ifølge det britiske Department of Health, er evalueringen av mutagenitet av krom picolinate kompleks, men in-vivo tester hos pattedyr med krom picolinate present negative resultater for arvestoffskadelige og kreft.

Nyresvikt

Ifølge det britiske Food Standards Agency, i 1998, en pasient som tar et tillegg på opp til 2,4 mg per dag av krom picolinate i fem måneder presenteres leversvikt og nyresvikt. En annen rapporterte saken gjaldt en pasient som tar en daglig dose på 0,6 mg krom picolinate i seks uker som også presenteres nyresvikt.

Legemiddelinteraksjoner

Ifølge Linus Paulling Institute, finnes lite informasjon om legemiddelinteraksjoner med kromforbindelser hos mennesker. I studier utført på rotter, kalsiumkarbonat og magnesiumhydroksid redusert krom absorpsjon, mens aspirin økt krom absorpsjon. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan krom kosttilskudd også forsterke virkningen av diabetes medisiner, for eksempel Glucophage.