Digidexo.com

Foot hudproblemer

Mens noen hudproblemer som påvirker føttene - som liktorn eller fotsopp - kan være ubehagelig eller smertefullt, er de i hovedsak en aktuell problem som kan behandles med over-the-counter behandlinger. Andre, som eruptive xantomatose og gikt, er symptomer på mer alvorlige helsemessige bekymringer som må tas opp. Du bør alltid oppsøke lege hvis du opplever ubehag med føttene eller legger merke til endringer i utseendet på huden.

Liktorn

En mais er et område av huden som har tyknet grunn av gjentatt friksjon eller trykk. Plasseringen og utseende avgjør om en mais er hard eller myk. En hvit mais som danner mellom tærne kalles en myk mais. Når en mais skjema oppå tærne som har en tykk kjerne og forårsaker mye smerte, kalles det en hard mais.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en tilstand som hovedsakelig rammer menn. Den presenterer seg som plutselig, smertefull betennelse i leddene, spesielt rundt områder som stortåen. Det oppstår når legemet opprett forhøyede nivåer av urinsyre, noe som er avsatt i form av krystaller i vev som omgir leddene, så vel som i hud og nyrer.

Psoriasis

Føtter som blir rød og har fortykket eller skjellete hud viser symptomer på psoriasis. Tilstanden har en tendens til å være arvelige, og folk kan oppleve flareups på grunn av slike triggere som stress, medikamenter, røyking, alkohol og hiv / aids.

Fotsopp

Fotsopp er den vanligste soppinfeksjon i foten. Tegn inkluderer vedvarende kløe mellom tærne og på hælen; en følsom, betent område; og en vannaktig utflod. Denne tilstanden forekommer ofte hos personer som svetter mye, men infeksjonen kan også overføres gjennom et åpent sår på foten.

Plantar warts

Humant papilloma virus (HPV) er årsaken til plantar vorter, som vises på bunnen av føttene. De er godartet vekster som kan forsvinne på egenhånd, men legene vil fjerne dem hvis de er smertefulle eller irriterende. De kan vokse dypt inn i huden på grunn av presset som utøves på føttene på grunn av stående og gående.

Eksem

Eksem er en tilstand hvor huden blir tørr til poenget med sprengning. Det viser seg også rødt, smertefullt og kløende. Det er en alvorlig hud sykdom fordi hvis det øverste laget, eller epidermis, for huden blir ødelagt, er det en økt sjanse for å kontakte en infeksjon.

Diabetiker Plager

Diabetikere kan utvikle tørr hud som sprekker, skreller eller blemmer, på grunn av nevropati, en form for nerveskader som påvirker nerver 'evne til å kontrollere olje og fuktighet. En annen hud sykdom er eruptive xantomatose, som er gule støt med røde glorier som kan resultere når blodsukkernivået er ikke stabil, og digital sklerose, som er voksaktig, stram hud.