Digidexo.com

Hva er årsakene til Restless Legs Syndrome?

Restless legs syndrome er en vanlig nevrologisk lidelse som kan, når alvorlige, føre til tretthet, utmattelse og med sove deprivasjon. Selv om symptomene selv er ikke alltid smertefullt, ubehag og tilsvarende trang til bevegelse gjør avslapping umulig. Det finnes ulike mulige årsaker til syndromet, fra genetisk narkotikarelatert.

Definisjon

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er restless legs syndrom (RLS) en tilstand av nevrologiske system. Ubehagelige følelser i beina føre den lidende til å svare, nesten ukontrollert, ved å flytte, rister bena, stående, eller noen annen bevegelse for å lindre følelser. Restless legs syndrom kan være en enkel irriterende, eller det kan bli smertefullt. Den verste delen av syndromet er at følelser av ubehag, med tilsvarende trang til å bevege seg, bli sterkest når den lidende blir liggende nede, prøver å slappe av, prøver å sove eller på annen måte forsøker å forbli stille med avslappede muskler.

Effekter

Restless legs syndrom kan være en enkel irriterende, noe som gjør det vanskelig å få til å sove om natten, kanskje forekommer uregelmessig eller bare for en kort periode. Imidlertid kan syndromet bli ekstremt ubehagelig, selv smertefullt, og kan føre til søvnmangel og utmattelse, som lider av alvorlige tilfeller er ofte ute av stand til å slappe av sine muskler i det hele tatt. Noe søvn de får er urolig i beste fall.

Genetisk Årsak

Ifølge ninds, rundt 50 prosent av RLS tilfeller har en familie historie av syndromet. At høy prosent antyder at det kan være en genetisk årsak til RLS, men flere detaljer er fortsatt ukjent.

Graviditet

RLS ofte forekommer som et symptom eller bivirkning av graviditet, særlig i siste trimester, i henhold til ninds. Forekomsten av RLS under graviditet kan skyldes endring av hormoner, skiftende vekt og muskelspenninger, mangel på tilstrekkelige næringsstoffer eller en kombinasjon av faktorer. De fleste kvinner som lider av RLS under svangerskapet finner at syndromet forsvinner i løpet av noen uker etter fødselen.

Narkotikarelaterte årsaker

En annen vanlig årsak til RLS, melder ninds, er bruk av visse medisiner. Noen legemidler som brukes til å behandle kvalme og noen brukes til å behandle anfall kan forverre symptomene på RLS. Selv noen kalde og allergi medisiner kan gjøre at symptomene forverres, og bytte medisiner kan ofte bringe lettelse.

Ernæringsmessige årsaker

Ninds rapporterer at lave jernnivåer og anemi kan være relatert til utbruddet av RLS. Andre ernæringsmessige faktorer også kan påvirke forekomsten av RLS: stoffer som koffein og alkohol, ifølge ninds, kan utløse symptomer på restless legs syndrom eller gjøre symptomene verre.