Digidexo.com

Overgangsalder og Prior Prevensjon Bruk Risks

Overgangsalder og Prior Prevensjon Bruk Risks


De fleste former for prevensjon som kvinner tar i dag inneholder to forskjellige hormoner: østrogen og progestin, en syntetisk form av progesteron. Under overgangsalderen, mange kvinner fortsetter å ta p-piller, siden det kan minske symptomene og gjøre opplevelsen mer utholdelig. Hittil har det ikke vært noen negative koblinger mellom før prevensjon bruk og overgangsalder

Time Frame

For det meste, kvinner som tar prevensjon begynne å gjøre det i 20-årene når de blir seksuelt aktive. De vil ofte fortsette å bruke i 30-årene og 40-årene, da de første symptomene på overgangsalder begynne. Dette stadiet kalles perimenopause. Noen kvinner selv begynne å ta p-piller i 40-årene og 50-tallet for sine positive effekter på overgangsalder symptomer.

Effekter

Hormonell prevensjon kan minske de negative effektene av overgangsalder som hetetokter, nattesvette og irritabilitet. Under overgangsalderen, kvinners eggstokkene å produsere østrogen, som produserer mange av effektene forbundet med overgangsalderen. Siden p-piller forsyne at østrogen, vil de minske symptomene, og en kvinne kan ikke engang merke til dem før hun slutter å ta p-piller. I hovedsak fortsetter prevensjon gjennom overgangsalderen har de samme effektene som hormonbehandling.

Advarsler

Hvis du bestemmer deg for å fortsette å ta p-piller i overgangsalder og perimenopause, snakk med legen din om dine muligheter. Mange kvinner velger å bevege seg til lavere dosering alternativer siden de likevel gi lindring med færre bivirkninger. Du kan også være lurt å begynne å ta en medisinsk-grade multivitamin siden prevensjon bruk kan påvirke vitamin absorpsjon.