Digidexo.com

Prostata hypertrofi Symptomer

Prostata hypertrofi, mer kjent som benign prostatahyperplasi, er en forstørrelse av prostatakjertelen. Ofte referert til som bare BPH, er denne veksten av prostata antas å være knyttet til hormonelle endringene som kommer med alderen. For det meste er hypertrofi av prostata ikke nødvendigvis en alvorlig tilstand. Det er ikke før utvidelsen hindrer prosessen med vannlating at problemer kan oppstå, noe som kan forårsake skader på nyrer og blæren samt øke sjansene for en urinveisinfeksjon og utvikling av blærestein. Avhengig av mengden av prostata vekst, kan menn begynner å oppleve symptomer på tilstanden.

Asymptomatisk

For mange menn, prostata hypertrofi forårsaker ingen symptomer i det hele tatt, spesielt når lymfekjertelforstørrelse er relativt liten. Det er ikke før en rutinemessig sjekk-opp (eller prostata fortsetter å vokse) at tilstanden oppdages. Egentlig halvparten av mennene med dette BPH, ifølge Mayo Clinic, aldri innså at det var et problem.

Urin Konsistens

Med BPH, kan menn begynner å oppleve en endring i urin konsistens. I denne situasjonen, kan du merke en svakere strøm av urin enn normalt. Du kan også oppleve at urinstrålen med jevne mellomrom stopper og deretter starter igjen. Etter at du er ferdig med urinering, kan urin selv fortsette å drible fra penis.

Urin Frequency

Benign prostatahyperplasi kan også føre til en endring i urin frekvens. Med denne spesielle symptom, kan du merke en faktisk økning i turer på do. Ditt behov for å urinere er egentlig større enn normalt. Men når du avlaste deg selv, kan det føles som om du ikke klarer å fullt tømme blæren.

Urin Haster

For noen menn, kan hypertrofi av prostata endre det haster med vannlating. Når dette symptomet er til stede, vil du føle en mer presserende eller kjøring behov for å gå på do. Du kan fortsatt ta samme antall bad turer og produsere samme mengde urin som før prostataforstørrelse, men det reelle behovet vil treffe deg raskere og være mye større enn normalt.

Strai

En annen potensiell symptom på prostataforstørrelse er anstrengende å gå på do. Det kan ta mye mer innsats eller makt til å utvise urin, selv om du har lyst. Dette er ofte ledsaget av en vanskelighet å begynne å gå på do.

Blødning

Det er også mulig at BPH kan forårsake en viss grad av blødning som vanligvis sees i urinen. Når dette skjer, kan urinen endre farge, blir rosa, rød eller brun. Den mørke fargen er ofte avhengig av mengden av blod i urinen.