Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på hørselstap

Hørselstap kan utvikle seg gradvis som du alder. Det kan imidlertid også oppstå fra ulykker og bidrar medisinske tilstander eller sykdommer. To typer av hørselstap blir vanligvis sett av leger; ledende og sensorineural. Mekanisk hørselstap er forårsaket av faktorer som forbyr eller blokkere lyden fra det ytre øret til det indre øret. Sensorinevralt hørselstap er forårsaket av skade på hørsels nerver eller celler i det indre øret. Denne typen hørselstap er typisk for aldring voksne. Hørselstap kan også oppleves gjennom skader på bein i mellomøret, som sender og bærer lyder, eller skade på hjernenerver som overfører lyden fra øret til hjernen. Forstå hørselstap og hvordan å identifisere symptomer på hørselstap kan bidra til å hindre døvhet.

Bruksanvisning

•  Se etter tegn eller indikasjoner som spedbarn eller småbarn kan ha hørselsvansker. Disse kan observeres når spedbarn eller småbarn ikke reagerer på høye lyder eller lyden av stemmen din. Tegn på hørselstap kan observeres hos eldre individer når de konsekvent be om setninger eller kommentarer å bli gjentatt. En annen ledetråd er deres behov for å skru opp volumet på TV eller radio.

Vær oppmerksom på tegn på at en person kan ha problemer med å forstå eller sporing av samtaler i sosiale miljøer. Snakker i telefonen blir stadig vanskeligere, for de som er på hver ende. Små barn har ofte snakker vansker som gjør det vanskelig å forstå dem. Disse vanskelighetene kan føre til at barn synes uoppmerksom eller ute av stand til å kommunisere i enkle dialogen.

Hørselstap forårsaker ofte en ringing eller summende lyd i ørene. Denne ringing i ørene er ofte ledsaget av følelser av svimmelhet eller tap av balanse. Observere små barn for tegn på ustabilitet eller situasjoner der balansen eller koordinasjon er ikke hva det skal være.

Watch barn for tegn til smerter i ørene. Små barn vil ofte klemme hendene over ørene, eller gråte ustanselig når lidelse fra øresmerter. De ofte slepebåt på ørene eller dra fingeren på dem. Dette er indikasjoner på at noe i øret forårsaker smerte eller ubehag. I slike situasjoner, planlegge et besøk med barnelege.

Hint

  • Hørselstap kan forhindres i mange tilfeller gjennom regelmessige fysiske helsen. Risiko for hørselsskader øker med eksponering for høye lyder, virusinfeksjoner og opphoping av væske eller voks i ørene.
  • Ved første tegn på hørselstap, planlegge et besøk med legen din for å initiere rask behandling som kan hindre komplikasjoner eller ytterligere hørselstap.