Digidexo.com

Medisinske egenskaper av Ginger Root

Ingefær rot har blitt brukt over hele verden i århundrer for sine medisinske egenskaper, og er mest kjent for sin beroligende effekt på magen og evne til å lindre symptomer på kvalme og oppkast forbundet med et bredt spekter av helsemessige forhold. Ingefær er en betydelig urt i både urte lore og kinesisk medisin, og er høyt verdsatt i mange kulturer for sine helbredende egenskaper.

Fordeler

Ingefær er en anti-bakteriell, i så fall kan det forebygge og behandle enkelte former for diaré, infeksjoner og sår. Ingefær er også en anti-fungal, som er nyttig ved behandling av tilstander så som fotsopp, skrittsopp og ringorm. Brukes lokalt for disse plager, vil ingefær arbeide for å bedre blodsirkulasjonen til det berørte området, som også kan være nyttig i forhold på grunn av dårlig sirkulasjon, for eksempel åreknuter.

Forebygging / løsning

Ingefær rot er et utmerket middel for kvalme og oppkast. Det reduserer også symptomer på morgenkvalme hos gravide kvinner, og regnes som trygt i doser mellom 3-5 gram tatt i opptil fire dager. Ingefær lindrer symptomene forbundet med reisesyke i tillegg, og blir ofte tatt som et forebyggende når reisesyke kan forekomme.

Effekter

Når ingefær rot er tatt internt, det stimulerer produksjonen av enzymer i bukspyttkjertelen, hjelpemidler fordøyelsen, hindrer gjæring og ødelegger skadelige bakterier i mage og tarmer som forstyrrer den balansen av de naturlige flora i fordøyelseskanalen. Ingefær også stimulerer blodsirkulasjonen, som - i kombinasjon med stimuleringen av bukspyttkjertelen - gjør det til et alternativt middel for å lette symptomene ved diabetes.

Betraktninger

Ginger root er en anti-inflammatorisk urt som kan brukes både internt og eksternt for lettelser i smerte, rødhet og hevelse som kan være assosiert med tilstander som leddgikt, åreknuter, hodepine og tannpine. Fersk ingefær kan tygges på å redusere betennelse og fjerne skadelige bakterier assosiert med smertefulle tannproblemer.

Advarsel

Ingefær er effektivt i behandling av symptomer på kvalme og oppkast i som kan forekomme tidlig i svangerskapet, ofte referert til som morgenkvalme. Det anbefales at kvinner som er gravide eller ammende begrense sitt inntak av ingefær til 3-5 gram per dag for ikke mer enn fire påfølgende dager. Men trenger mer forskning for å bli gjennomført for å avgjøre om høyere doser eller lengre varigheter med å bruke ingefær under svangerskapet kan føre til betydelige helserisikoen til enten mor eller det ufødte barnet.