Digidexo.com

Hva regnes kraftig blødning under svangerskapet?

Hva regnes kraftig blødning under svangerskapet?


Blødning under svangerskapet er en forventningsfull mors verste mareritt. Mens blødning betyr ikke nødvendigvis at en spontanabort eller for tidlig fødsel er nært forestående, er det ikke noe å ignorere, spesielt hvis det er tungt. Kraftig blødning under svangerskapet ofte indikerer en alvorlig tilstand er til stede, så du må ringe legen din umiddelbart.

Identifikasjon

Hver gang en kvinne som er gravid begynner å blø, begynner hun å få panikk. Blødning kan ha en ufarlig årsak, men det er alltid en grunn til å være bekymret og ringe legen din. Kraftig blødning er nok blod til å suge inn i en maxi pad. Hvis blodet er tilstede på toalettpapir når kvinnen går på do eller gjør noen flekker på undertøyet hennes, er det ikke ansett kraftig blødning. Hvis du opplever blødninger av enhver type mens de er gravide, bære en maxi pad, slik at du kan overvåke den.

Time Frame

Kraftig blødning i første trimester, eller første tre måneder, av svangerskapet ofte indikerer en spontanabort er oppstått. Men det er mange årsaker til første trimester blødning som ikke er indikasjoner på en spontanabort, så får medisinsk hjelp raskt er viktig. I den andre eller tidlig tredje trimester, indikerer kraftig blødning under svangerskapet en alvorlig medisinsk problem, så ringe legen din umiddelbart. Blødning kan tyde på arbeidskraft kommer mot slutten av svangerskapet, vanligvis rundt 36 uker eller senere.

Teorier / Spekulasjoner

Kraftig blødning under svangerskapet betyr ikke nødvendigvis at en spontanabort er oppstått. I første trimester, kan hormonelle forandringer og skade på livmorhalsen under samleie forårsake blødninger, og noen ganger er dette ganske tung. Placenta problemer er de vanligste årsakene til slutten av svangerskapet blødning. Problemer med livmorhalsen eller skjeden kan også føre til senere graviditet blødning. Morkakeløsning, eller atskillelsen av morkaken fra livmorveggen, er en av de vanligste årsakene til kraftige blødninger i senere svangerskap og ofte fører til en abort eller tidlig fødsel.

Misforståelse

Mange gamle koner 'tales advare kvinner om ikke å gjøre visse aktiviteter, som for eksempel å sette sine hender over hodet eller løfte tunge gjenstander, da dette kan føre til spontanabort eller blødning under svangerskapet. Det er lite som en gravid kvinne kan gjøre for å forebygge kraftig blødning når de er gravide. De forhold som forårsaker det, som morkakeløsning, oppstå på grunn av problemer med barnet eller livmor, og ingenting en mor gjorde eller ikke gjorde kan føre til at dette skal skje.

Expert Insight

Hvis du er gravid og begynner å blø kraftig, ringe legen din umiddelbart. Hvis det er etter stengetid, ring etter timer hotline eller bakvakt sykepleier. Hvis du er i andre eller tredje trimester, kan legen råde deg til å gå til sykehuset for å bli overvåket for andre symptomer på arbeidskraft. Legen din vil trolig bestille en ultralyd for å sjekke tilstanden til barnet og morkaken. Hvis du kan, sitte ned, sette føttene opp, og prøve å slappe av. Jo mindre aktiv du er, jo bedre for barnet ditt.