Digidexo.com

Årsaker til hemorrhaging

Blødning refererer til et alvorlig tap av blod. Selv om de fleste mennesker kan tåle litt blod tap uten medisinske komplikasjoner, i visse situasjoner blødning kan bli alvorlige eller livstruende. Det finnes forskjellige grader av blødning, som heller ikke krever behandling, eller kan kreve at en person skal gis en blodtransfusjon. Blødning kan være forårsaket av trauma fra skade, eller fra en underliggende medisinske tilstanden. Noen mennesker har arvet blødningsforstyrrelser, som påvirker blodlevring, sette dem mer utsatt for blødninger. Men uansett hva årsaken til blødningen, forstå årsaker og risikofaktorer kan bidra til å forebygge komplikasjoner som blødning.

Brain Blødning

Hjerneblødning hos eldre individer, vanligvis kjent som atrieflimmer (AF), er preget av en rask, uregelmessig hjerterytme, noe som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Det ble tidligere antatt at den antikoagulerende stoffet, warfarin, økt risiko for blødning. Stoffet, mer kjent under merkenavnet Coumadin, brukes til å redusere risikoen for slag relatert til AF. Men ifølge en studie publisert i 2006 utgaven av Journal of American Geriatri Society (se referanse 1), sier forskerne bevis tyder nå på at risikoen for hjerneblødning øker med alderen til tross for bruk av blodfortynnende.

Antepartum Blødning

Blødning fra fødselskanalen under svangerskapet når som helst etter 24 uker av svangerskapet er ansett å være et medisinsk nødstilfelle. Forhold som kan forårsake blødning å skje, omfatte traumer, cervical infeksjon, placenta previa, uterusruptur, morkakeløsning, eller vasa praevia, en tilstand der blodet lekkasjer fra foster fartøy. Mens en kvinne kan oppleve vaginal blødning uten smerter, kan andre symptomer på antepartum blødning inkluderer rask puls, redusert blodtrykk, svimmelhet, blek hud eller anbud magen. Noen av disse komplikasjoner kan resultere i for tidlig fødsel og postpartum blødning. I tilfeller av placenta previa, er morkaken lå lavt i livmoren. Hvis placenta forblir i denne stilling ved tidspunktet for levering, blir en C-seksjon nødvendig. Morkakeløsning betyr at morkaken har separert fra slimhinnen i livmoren.

Postpartum blødning

Selv om vaginal eller keisersnitt leveranser sjelden resultere i postpartum blødning, graviditet komplikasjoner som morkake previa, morkake accreta eller uterusatoni kan hver årsak blødning etter levering. Livmorruptur, tårer i livmorhalsen eller skjeden, eller problemer med blodpropp er andre årsaker. Kvinner som har hatt tidligere keisersnitt leveranser er en større risiko for å utvikle en tilstand som kalles placenta accreta, noe som ofte resulterer i for tidlig fødsel. Det motsatte av morkakeløsning, i dette tilfellet, legger morkaken for dypt inn i livmorveggen, skaper risiko for blødning når babyen er født. Uterusatoni, en annen årsak til postpartum blødning, betyr at musklene i livmoren ikke klarer å trekke seg sammen etter fødselen forårsaker alvorlige blødninger å fortsette.

Netthinne Blødning

Retinal blødning er ofte et resultat av en skade, spesielt kraftfulle slag mot hodet. Hos spedbarn, er årsaken ofte shaken baby syndrome. Diabetes kan også føre til at små fartøy i netthinnen til blødning. Dette kan føre til flytere, nedsatt syn eller til og med plutselig tap av synet. Personer som har høyt blodtrykk kan utvikle hypertensive retinopati, i så fall, er tåkesyn et vanlig symptom.

Lunge Blødning

Pulmonal blødning er en tilstand som kan være vanskelig å fortelle fra diffuse lungebetennelse eller lungeødem. Dette er et alvorlig problem som krever rask diagnostisering og umiddelbar behandling. Noen årsaker til pulmonal blødning inkluderer bakteriell lungebetennelse, reaksjoner på visse medisiner, kardiovaskulære lidelser, akutt leukemi, eller i sjeldne tilfeller, allergier. Hvis blødning er til stede, er bronkial sekret skjær av blod. I enklere termer, hoster en person opp blod.

Splinter Blødning

En splint blødning vanligvis presenterer som røde flekker under en fingernegl eller tånegl. De fleste ganger tilstanden er forårsaket av fysiske traumer til de små blodkarene i neglesengen. Noen ganger kan en soppinfeksjon kan være årsaken. Nail psoriasis eller acetylsalisylsyre og andre medisiner kan også redusere koagulering av blod. Hvis en splint blødning vises på mer enn en spiker, er dette vanligvis et tegn på en underliggende helseproblem eller autoimmune lidelser og bindevevssykdommer som lupus.