Digidexo.com

Hva skjer i hjernen som forårsaker heroinavhengighet?

Heroin

Heroin er en ulovlig og svært vanedannende opiat fra samme familie som morfin og opium. Stoffet er avledet fra valmuer, og selges som både et pulver og som et klebrig, svart tjære-lignende substans. Heroinbrukere kan snuse stoffet i pulverform, røyke det, eller fortynne stoffet med vann og injisere det direkte inn i blodårene. Brukere ofte beskrive heroin høy som en første bølge av eufori, etterfulgt av en varm, tung følelse - som glir inn i et varmt bad.

The Brain

Hjernen kontrollerer hele kroppen med en kompleks serie av kjemikalier som kalles nevrotransmittere. Hjernen utgivelser disse kjemikaliene, som deretter festes til spesielle områder kalt neuroreceptors. Disse områder eksisterer i hjernen og i nerver som kommer ut fra hjernen, ut til resten av kroppen. Nevrotransmittere kommer i forskjellige former, for å samsvare med bestemte neuroreceptors - som en lås og nøkkel. En neuroreceptor "låse" kan bare godta en nevrotransmitter "nøkkel" hvis det er riktig form og størrelse. Når nøkkelen sitter i låsen, aktiverer den en nerve til å utføre sin spesielle funksjon. Kontrollerer hjernen hvor mye nevrotransmitter frigjøres, og når. For eksempel hjernen bare frigir nevrotransmittere for smerte når kroppen er skadet.

Heroin and the Brain

Heroin har nøyaktig form og størrelse som en nevrotransmitter som kalles en endorfin. Endorfiner er kroppens "feel good" kjemisk, som hjernen utgivelser i respons på smerte og stress. Hjernen og kropp har naturlige reseptorer for endorfiner og fordi heroin er den samme form og størrelse, at det passer godt inn i disse reseptorene. Effekten av heroin er mer intens enn kroppens egen endorfin fordi hjernen har ingen kontroll over mengden av heroin som treffer reseptorene. Hjernen produserer ikke mengden av endorfin nødvendig for å simulere heroin høy. Når heroin slites av, må den rusavhengige til å bruke den igjen for å oppnå det samme rush.

Heroin Addiction

Hjernen skiller ikke mellom kjemikalier det skaper og eksterne kjemikalier som tjener samme funksjon. Hjernen også behov for å opprettholde balanse i kroppen. Hvis du innføre store mengder av et kjemisk stoff som etterligner en eksisterende hjernen kjemiske, som heroin, justerer hjernen for å opprettholde balanse - den produserer mindre av naturlig forekommende kjemisk og reduserer antallet reseptorer. Dette betyr at den avhengige har til å bruke mer heroin oftere for å få den samme virkning. Hvis han slutter å bruke heroin, vil han begynne å føle smerte, angst og andre symptomer fordi hjernen ikke produserer endorfiner. Den rusavhengige må fortsette å bruke heroin, ikke bare for høy, men for å unngå å bli syk. Imidlertid, etter hvert hjernen vil komme seg, og hvis den avhengige slutter å bruke, vil hjernen justere dens reseptor-nivåer og begynne å produsere endorfiner nytt.