Digidexo.com

Liste over søte kinesiske urter

Liste over søte kinesiske urter


Kinesiske urter har vært brukt i matlaging, som medisin og for åndelig hensikt i tusenvis av år. Shennong, «den guddommelige bonden," levde rundt 5000 år siden og er ofte kreditert som opphavsmann av deres rutinemessig bruk i helsevesenet. Vanlige søte kinesiske urter er vanligvis blandet inn i medisinske preparater, som brukes i te eller lagt til matlaging.

Kinesisk lakris

Den Glycyrrhiza uralensis anlegget, funnet på de grønne slettene og fjellene i det nordlige Kina, er den viktigste kilden til denne søte urten. Det kinesiske navnet for lakris, gan-cao, betyr "søt urt." Lakris, en mye brukt urte narkotika, ble først nevnt i Shennong- Bencao Jing --- Kinas første farmakologi håndboken. Lakris er ofte brukt for å lette virkningen av de andre ingrediensene i kinesiske urtemedisiner, samt forbedre den generelle smaken.

Honeysuckle Stem

Stammen av honeysuckle vintreet brukes i behandling av huden sår og utbrudd, som det er tenkt å bidra til å fjerne giftstoffer og oppheve kroppens kanaler. Kinesiske healere også bruke søt-smake urt for behandling av mastitt, magesmerter, store blødninger, betennelse og kløe.

Wolfberries

Wolfberries er kjent i Kina som Gou qi zi. Herablists bruke disse bærene til å forbedre funksjonen av immunsystemet, lever, lunger og nyrer. De er de røde bær av Lycium barbarum anlegg og kan spises rå eller tørket ut. Wolfberries inneholder sink, jern, B-vitaminer, fosfor, vitamin C, beta-karoten, selen, antioksidanter, kobber og isoleucin.

Celosia Frø

Celosia frø har søte og kule egenskaper, i henhold til tradisjonell kinesisk medisin. De er små, runde og svarte og kommer fra en årlig blomstring urt kjent som fjær cockscomb. Frøene er tenkt å avlaste plager som kløende øyne, nedsatt syn og hypertensjon. De er ofte kombinert med buddleia blomster og Cassia frø.