Digidexo.com

Alkohol og narkotika i tenåringer

Teen narkotika og alkohol misbruk bærer mange farer, både for tenåringer og samfunn. Effektene av ungdoms narkotika og alkohol inkluderer en økning i trafikkulykker, økt promiskuitet, noe som kan føre til spredning av seksuelt overførbare sykdommer, og høyere nivåer av ungdomskriminalitet. Tenåringer som bruker narkotika eller alkohol kan også gjøre det dårlig på skolen og utvikle problemer som kan vare en levetid.

Adolescent Alcohol Abuse

Tenåringer eller unge er barn mellom 12 og 20. Ifølge Drug Abuse.gov, ca 10,4 millioner tenåringer drikker alkohol. 5,1 millioner av dem tenåringer som drikker, overstadig drikke. Stadig drikking er definert som inntak av fire eller flere alkoholholdige drikkevarer i en sittende. Av ungdoms drinkers, er ca 915 000 tenåringer avhengige av eller avhengig av alkohol.

Adolescent Stoffmisbruk

Ifølge Drug Abuse.gov, har 55 prosent av alle high school seniorer prøvd noen form for ulovlig narkotika. Twenty-ni prosent av high school seniorer har prøvd et farligere stoff enn marihuana (inkludert sniffestoffer, heroin, kokain, reseptbelagte legemidler, syre og ecstasy). Anslagsvis 1,1 millioner tenåringer i USA er avhengige av eller avhengig av noen form for ulovlig narkotika.

Alkohol & The Teen Brain

Fordi ungdoms hjernen ikke er fullt utviklet, kan drikke alkohol skape varige problemer, og dyreforsøk tyder på, kan føre til permanent skade på strukturen i hjernen. Overdreven alkoholbruk kan føre til permanente hjerneendringer som fører til en redusert evne til å løse problemer, problemer med huske eller hente informasjon, redusert evne til å huske informasjon og hindret visuospatial ferdigheter. Alkoholforbruk kan også påvirke frontal limbiske system, som omhandler emosjonelle aktivitet. En skadet limbiske system kan føre til antisosial atferd inkludert aggressiv atferd, dårlig selvkontroll, dårlig beslutningsprosesser, og en mangel på respekt for sosiale normer for atferd.

Marijuana & The Teen Brain

Tenåringer som regelmessig deltar i tunge marihuana bruk kan også påvirke hjernen. Tenåringer som misbruker marihuana kan utføre verre på å tenke oppgaver, har tregere reaksjonstider, har en redusert oppmerksomhet og være mindre i stand til å huske informasjon eller gjøre langsiktige planer. Avbryt marihuana bruk kan avlaste de fleste av disse uønskede bivirkninger i løpet av tre uker etter opphør bruk av stoffet, men den reduserte oppmerksomhet span kan nøle for en lengre periode eller permanent. Jenter er spesielt utsatt for de negative konsekvensene av marihuana, og studier har vist at jenter som røyker marihuana i tenårene har større pre-frontal cortexes, som er forbundet med dårlig beslutningsprosesser.

Andre Drugs

Mange andre legemidler som brukes av tenåringer kan ha en negativ effekt på deres atferd og utvikling. Ecstasy kan føre til permanent skade på nerveceller, og kan påvirke hjernens evne til å produsere serotonin. Ungdommer kan også være mer følsomme for vanedannende legemidler, inkludert kokain og amfetamin, på grunn av deres utviklings hjerner.