Digidexo.com

Studier gjort for å vise de negative effektene av koffein

Studier gjort for å vise de negative effektene av koffein


Det har vært mange studier som viser de negative effektene av koffein. Selv når det brukes i moderate mengder, kan koffein ha noen alvorlige bivirkninger.

Tilbaketrekking

Ifølge forskning ved Johns Hopkins University (2004), kan koffein brukere har abstinenssymptomer selv om normal anvendelse koffein er svært liten (bare én kopp kaffe). Symptomer omfatter vanligvis hodepine, tretthet og irritabilitet, men kan være så alvorlig som å forårsake ubehag eller svekkelse.

Nedskrivning

Ifølge en artikkel i Orthomolecular Psychiatry ved Sanford Bolton, Ph.D. og Gary Null, MS,
en 1975 studie av J. Murdoch Ritchie viste at mens koffein kan redusere tretthet og øke fokus, det har en negativ effekt på kontroll av finmotorikk. Disse effekter synes til en svært lav dose, omtrent en til to kopper kaffe.

Legemiddelinteraksjoner

Ifølge Bolton og Null artikkel, studier av G. Pakes (1979) og BA Berkowitz, et al (1971), viste at koffein kombinert med MAO-hemmere (en type antidepressiva) kan forårsake hodepine og høyt blodtrykk.

Behavior Forstyrrelse

Bolton og Null artikkel sier at i en 1976 studie av mus, C. Castellano funnet at koffein forbedret muse naturlige tendenser, men forstyrret trente atferd som gikk mot disse tendensene. Denne effekten var lik som hallusinogene stoffer.

Graviditet

Ifølge en 2008 studie av Dr. De-Kun Li, gravide kvinner som bruker mer enn 200 mg koffein per dag (ca 10 gram av kaffe), spesielt i deres første tre til fire måneder av svangerskapet, er mer sannsynlig å abortere.