Digidexo.com

Soya & Whey Protein dietter

Proteiner er en viktig del av enhver diett. De inneholder aminosyrer som er nødvendige for fremstilling og vedlikehold av hver celle i kroppen. De er byggesteinene i livet. Både soya og whey er rike kilder til komplette proteiner. Komplette proteiner er proteiner som inneholder alle de essensielle aminosyrene.

Hvor Soya og Myse kommer fra?

Soya er en grønnsak-basert stoff. Den kommer fra soyabønner, som er en type av belgfrukt native til Øst-Asia, men som nå er hovedsakelig dyrkes i USA

Myse er et dyr-basert stoff. Det er et biprodukt av osteproduksjon. Fremgangsmåte for å separere kasein (eller "ostemasse") og fett fra kumelk å lage ost etterlater et flytende stoff som kalles myse. Denne væske blir ytterligere filtrert for å isolere proteiner fra laktose og andre bestanddeler som finnes i den rå myse. Sluttproduktet er myseprotein.

Fordeler med myseproteiner

Fordi myseproteiner er animalske proteiner baserte de inneholder mer av metionin aminosyrer (som er nødvendig for normal metabolisme og vekst) enn soya gjør. De høye biologiske og termiske verdier av myseproteiner ikke bare gjøre dem lett for kroppen å absorbere og utnytte, det også gjør dem økonomisk. Den høye termisk verdi betyr at det tar en betydelig mengde energi for å fordøye myseproteiner, som arbeider for å oppveie antall kalorier de introdusere inn i systemet (en kvalitet som er nyttig i vekt management). Resistance trening og en diett rik på myseproteiner er mye verdsatt for å fremme og opprettholde muskelmasse.

Fordeler med Soya

Forskning pågår, men det er gode bevis som tyder på at soya er gunstig i enten redusere risikoen for, eller opptre som en terapeutisk agent for, diabetes, høyt blodtrykk, leddgikt, menopausale symptomer, osteoporose, visse typer kreft og hjerte-og karsykdommer . FDA anbefaler 25 g soya per dag som en del av en diett som er lav i kolesterol og mettet fett for å fremme hjertesykdommer. Som fisk, soyabønner er en utmerket kilde til essensielle omega-3 fettsyrer. De er også høy i fiber og mange soya matvarer har lav glykemisk indeks. Det er generelt antatt at innlemme soya i kosten, i kombinasjon med andre faktorer, kan hjelpe til med vekttap.

Skadelige effekter

Det er i dag få risikofaktorer forbundet med forbruk enten soya eller myseproteiner. Allergi er de vanligste bivirkningene. Personer som er følsomme for melkeproteiner kan også ha en følsomhet for myseproteiner. Og det er anslått at én av hver 3000 voksne er allergisk mot soya. Dette allergisk reaksjon, er imidlertid vanligvis meget mild i forhold til andre typer matallergier. Soy ofte fungerer som en alternativ kilde til næringsstoffer når kompenserende for utelukkelse av andre matvarer fra kostholdet på grunn av allergi.

Soy Vs. Whey

Som er bedre proteinkilde, soya eller myse? Dette er en gjenstand for mye debatt i mange helse og fitness sirkler. Men det ser ut til å være store fordeler å inkludert både mat stoffer i dietten. Legge whey protein pulver (tilgjengelig i mange helsekostbutikker) til en av de lett tilgjengelige varianter av soyamelk (ofte lager på din lokale matbutikk) kan lage en deilig shake, og er fin måte å få fordelene av både matvarer.