Digidexo.com

Hva betyr lav Protein Mean?

Lav protein betyr en mindre enn regelmessig inntak av protein i dietten. Lavt inntak av protein anbefales ikke med mindre under visse medisinske tilstander som nyre-eller leverproblemer. Anbefalt daglig inntak av protein er 50 gram.

Viktigheten av Proteiner

Proteiner er de viktigste byggesteinene i kroppen. Det meste av kroppen består av protein, og til og med tenner og ben er nesten halvparten protein.

Sammensetning av proteiner

Proteiner består av essensielle og ikke-essensielle aminosyrer. Legemet må få essensielle aminosyrer fra måltider hver dag - akkurat som vitaminer og essensielle fettsyrer - for å opprettholde en god helse. Den ikke-essensielle aminosyrer kan enten komme fra mat eller syntetiseres av kroppen.

Funksjon av proteiner

De aminosyrer i proteiner bygge de nye celler, vedlikeholde og reparere kroppen. Kroppen ville være ute av stand til å gjøre millioner av nye røde blodlegemer uten proteiner. Proteiner er også den kritiske byggesteinen i tusener av andre hormoner, enzymer og kjemikalier. Det er derfor avgjørende for kroppen å få anbefalt daglig inntak av protein.

Tilstander som krever lav Protein Diet

Lav protein dietter er oftest anbefales for folk som har problemer med nyrene. Når høye nivåer av protein er stadig til stede i kosten, det fører til en opphoping av urea i blodet. En lav-protein diett reduserer belastningen på nyrene. Lave protein dietter er også brukt til å behandle leversykdommer, nyresvikt og forstyrrelser av ureasyklusen, aminosyrer og metabolisme.

Oppnå lav Protein Diet

Den beste måten å oppnå høy protein er å redusere den vanlige mengden av protein i dietten, ved å bruke mindre, og gjør mindre deler virke like tilfredsstillende.