Digidexo.com

Vanlige øye defekter

Vanlige øye defekter


Få ting har en større innvirkning på en persons livsstil enn hans evne til å se. Dessverre, kan et stort antall forhold påvirke synet. Mange øye defekter er medfødt, mens flere andre oppstå på grunn av skade, aldring eller sykdom. Du bør screenes for øye defekter på en årlig basis.

Astigmatisme

Astigmatisme er en felles visjon tilstand; de som rammes er vanligvis født med tilstanden. Astigmatisme er en uregelmessig buet hornhinne (objektiv). Denne tilstanden fører til tåkesyn, øyeplager og hodepine. Astigmatisme kan korrigeres med briller, kontaktlinser eller korrigerende kirurgi.

Katarakt

En grå stær oppstår når linsen i øyet blir skyet. Katarakt påvirke synet klarhet, men er smertefri. De påvirker omtrent 50 prosent av alle voksne i en alder av 80. Det er også den primære årsaken til synstap hos personer over 55 år En katarakt tilstand som forstyrrer dagliglivet kan rettes opp ved kirurgisk fjerne skyet linsen og erstatte den med en kunstig en.

Fargeblindhet

Fargeblindhet er ikke teknisk sett en form for blindhet, men snarere en mangel på farge persepsjon. Dette vanlig tilstand blant den mannlige kjønn er botemiddel, men personer med denne tilstanden kan lære å tilpasse seg. Denne feilen er vanligvis medfødt, men kan også skyldes en sykdom eller ulykke.

Glaukom

Etter å ha glaukom betyr at fluidtrykket inne i øyet er for høy og forårsake et tap i synet. Høy fluidtrykk inne i øyet kan skade den optiske nerven, som fører til blindhet. Denne sykdommen kommer med ingen advarsel tegn eller symptomer, og skader som allerede har skjedd kan ikke gjenopprettes. En vanlig øye eksamen inkluderer en enkel test for glaukom. Det er viktig å ha øynene testet regelmessig. Synstap kan forebygges med tidlig diagnose og rask behandling.

Presbyopi

Mange mennesker over en alder av førti finner det vanskeligere å lese og fokusere på korte avstander. Som mennesker alder, de gradvis mister elastisiteten i øyet linsen. Objektivet er da ikke lenger tilstrekkelig for å fokusere på objekt som er nærmere enn 40 centimeter unna. Denne tilstanden kalles presbyopi. Det kan korrigeres med briller eller kontaktlinser. I tilfeller der pasienten allerede bærer korrigerende linser for nærsynthet, kan bifokale være foreskrevet.

Diabetisk retinopati

Diabetes kan forårsake alvorlige øye plager, slik som diabetisk retinopati. Mange mennesker med diabetes har dårlig blodsirkulasjon i hele kroppen, inkludert i øynene. Dårlig sirkulasjon i netthinnen i øyet fører til at blodårene i netthinnen til å endre seg over tid. Selv den minste endring kan føre til synstap. Tidlig påvisning gjennom jevnlige synsundersøkelser er avgjørende for å forebygge synstap.