Digidexo.com

Hvordan leve med trøtthet

Hvordan leve med trøtthet


Fatigue er preget av en mangel på energi eller en følelse av tretthet. Personer som lider av tretthet kan også føle seg døsig eller apatiske. Selv om mange mennesker tidvis opplever tretthet, kan hverdagen tretthet indikere en medisinsk tilstand, for eksempel depresjon, skjoldbrusk problemer, søvnforstyrrelser, allergier, autoimmune lidelser, fibromyalgi eller kronisk utmattelsessyndrom. Noen medikamenter kan også forårsake tretthet. Mennesker som opplever pågående tretthet bør se en lege. Hvis du regelmessig lider av tretthet, kan det hende du trenger å justere planen og vaner for å imøtekomme din tilstand.

Hvordan leve med trøtthet

•  Planlegg din dag eller uke på forhånd. Fokus på å oppnå de viktigste aktivitetene, og bygge i god tid til å hvile og ta pauser.

Lær å ta pauser før du blir for trøtt. Hviler regelmessig vil hjelpe deg å delta i aktiviteter lenger.

Spis et balansert kosthold og drikk rikelig med vann. Prøv å spise små, hyppige måltider av nærings-tett mat. Vurdere å ta en multivitamin.

Tren regelmessig. Men ikke over-anstrenge deg. For eksempel, gå og utføre lett motstand aktiviteter, sakte øke varigheten og intensiteten av øvelsen.

Gå til sengs på samme tid hver kveld og stå opp på samme tid hver morgen. Hvis det er mulig, følge samme sengetid rutine hver natt. Unngå napping senere på dagen. Ikke bruk sengen til noe annet enn å sove eller sex.

Løse eller unngå stressende situasjoner, hvis mulig. For eksempel, adresse samlivsproblemer eller la en stressende jobb.

Cook med en mikrobølgeovn eller treg komfyr når det er mulig. Doble oppskrifter og deretter fryse rester til senere bruk.

Tenk avspenningsteknikker som yoga eller dyp pust for å redusere angst og stress.