Digidexo.com

Slik unngår du at lus fra Sprer

Når noen du kjenner eller et familiemedlem kontrakter lus, er det vanskelig å holde den fra å spre seg til andre. Lus sprer seg fra direkte, fysisk kontakt med en infested person, eller fra sengetøy og håndklær der lus er tilstede. Selv den reneste av enkeltpersoner er i faresonen for å avtale en lus, og det tar en stund å fjerne. Barn i skolealder er spesielt utsatt for lus. Noen metoder kan bidra til å forebygge lus sprer person til person.

Slik unngår du at lus fra Sprer

En delegat et håndkle, et sett med sengetøy og en kam eller børste per hvert medlem av husholdningen hvis lus har funnet veien inn i hjemmet. Del aldri disse elementene som lus kan bruke dem til å overføre til andre mennesker. Vask alle kammer i veldig varmt vann hver dag.

Vask hver husstand medlemmets klær og håndklær separat i varmt vann for å unngå spredning i vaskemaskinen.

grundig vakuum tepper daglig. Lus kan hule inn i teppet for en stund og spres fra person til person på denne måten.

Ikke ta alle som har lus, spesielt deres hodebunnen. Lær noen barn til å gjøre det samme, spesielt hvis lus allerede har infisert dem.

Ikke del luer, hjelmer, jakker eller hår tilbehør. Hold disse elementene isolert i huset, for eksempel i en zip-lås pose eller oppbevaringsrom.

6. Vask håret minst annenhver dag med en kokosnøtt eller olivenolje sjampo og balsam. Disse produktene frastøte lus og drepe de som gjør sin vei til hodebunnen. Du kan også legge til tea tree olje til din vanlige sjampo for samme effekt.

Hold barn borte fra sandkassen. Lus kan hule der for en kort periode.

Fortell folk om det er et medlem av husstanden som har lus og kan ha kommet i kontakt med andre. Mens det kan være pinlig, kan fortelle andre bidra til å stoppe spredning raskere.

Hint

  • Husdyr ikke spre menneske lus.
  • Hvis barnet ditt har lus, sjekk politikk på skoler, barnehager, førskoler og barnehager. Mange vet ikke at smittede barn å være på skolen før smitten er borte.