Digidexo.com

PMNs & Salmonella

PMNs & Salmonella


Salmonella er en slekt av bakterier som er vanlig i tarmen hos mange reptiler, pattedyr og fugler. Noen salmonella bakterier kan gi sykdom hos mennesker, og salmonella er en hyppig årsak til matbårne infeksjoner.

Identifikasjon

Salmonella enterica serovar Typhimurium (S. typhi) er en salmonellabakterien og patogenet ansvarlig for tyfoidfeber. S. typhi klarer å gjøre sin vei gjennom tarmslimhinnen og invadere blodstrømmen, en av grunnene til at det er i stand til å forårsake en slik alvorlig sykdom. I respons til S. typhi-infeksjon, cellene i tarmslimhinnen utskiller proteiner som interleukin 8. Disse kjemiske budbringere, eller kjemokiner, tilkalle hvite blodceller slik som polymorfonukleære leukocytter, eller PMNs, til scenen.

Funksjon

De kjemokiner utskilt av cellene i tarmslimhinnen som reaksjon på infeksjon føre til betennelse, et felles trekk ved S. typhi infeksjoner. Som PMNs ankommer, vandrer de gjennom slimhinnen i tarmen, sammen med vann og elektrolytter. Ulike forskere har undersøkt mekanismer der S. typhi kan indusere PMN migrasjon inn i tynntarmen; ifølge en 2008 studie i tidsskriftet Infection and Immunity, S. typhi aktiverer en vei som fører til utskillelse av en chemokine kalt HXA3 av tarmcellene. HXA3 sekresjon ser ut til å være avgjørende for PMN migrering inn i tarmen.

Funksjoner

PMNs spille en viktig rolle i kroppens forsvar mot infeksjon med salmonellabakterier. Ifølge forskning sitert i en 1998 studie i Proceedings of National Academy of Sciences, mus mangelfull i nøytrofile - En type PMN - er langt mer utsatt for en rekke patogener som salmonella bakterier. PMNs, dessuten drepe Salmonella meget effektivt in vitro (utenfor en levende organisme i et testrør eller petriskål), i motsetning til makrofager, en annen type hvite blodlegemer.