Digidexo.com

Delvis eller Komplett Cauda Equina syndrom

Delvis eller Komplett Cauda Equina syndrom


Cauda Equina syndrom er en ødeleggende sykdom som kan skape alvorlige nerveskader og føre til tap av tarmfunksjonen, seksuell dysfunksjon og sterke smerter. Sykdommen kan behandles med kirurgi, men hvis det er permanent nerveskade kan det føre til livslange problemer og justeringer i livsstilen din.

Cauda Equina syndrom Oversikt

Cauda equina eller hestehale er en bunt av nerver i bunnen av ryggraden og er viktig i å sende meldinger fra musklene i kroppen til hjernen. Når dette området av ryggraden blir komprimert på grunn av en skiveutglidning infeksjon, etc., kan det føre til sterke smerter, tap av muskelkontroll og eventuell nerveskader. Kollektivt, dette kalles Cauda Equina syndrom, og det kan være en ødeleggende sykdom.

Symptomer på Cauda Equina syndrom

Kanskje den mest intense og umiddelbare er intens smerte i nedre område av baksiden og underlivet. Dette er forårsaket av kompresjon av nerven klyngen. Siden nervene blir komprimert, impulsene som sendes til hjernen din er ikke alltid riktig eller å komme dit i det hele tatt. Derfor kan du miste frivillig tarm og urinkontroll og har nummenhet i leggene eller svakhet som forårsaker problemer med å gå eller kontrollerende føttene.

Diagnostisering av Cauda Equina syndrom

Den første legebesøk er vanligvis til legevakten når enten smerte eller muskulære problemer er først lagt merke til. Det kan være feilaktig diagnostisert som en klemt nerve eller annen sykdom, og en oppfølging med en orthopedist anbefales. Han vil få en detaljert sykehistorie og gjøre MR eller CT-skanning av ryggraden for å fastslå om det er Cauda Equina syndrom. Det forblir ubehandlet, Cauda Equina syndrom kan føre til permanente nerveskader.

Behandling av Cauda Equina syndrom

Behandlingen av Cauda Equina syndrom krever kirurgi for å redusere kompresjon på nerve klyngen for å sørge for impulsene blir sendt til hjernen riktig. Hvis det er nerveskade skape kronisk syndrom, da den eneste virkelige behandling er å løse de symptomer.

Å leve med Nerve Damage

Smertestillende medikamenter kan brukes til smerter i korsryggen, og medisiner kan brukes til å hjelpe med tarm og blære problemer, eller det kan være behov for sporadisk kateterisering eller en kolostomi bag. Det er også en følelsesmessig faktor knyttet til sykdom som kan trenge å bli behandlet med antidepressiva og terapi. Det kan være livsstils ordninger hvor du daglig kan bli berørt av manglende evne til å kle seg riktig.