Digidexo.com

Natural Killer Cell aktivitet

Immunsystemet består av ulike typer celler som arbeider for å beskytte kroppen mot skadelige trusler. Noen celler er laget for å drepe av skadelige organismer, mens andre lagrer informasjon om tidligere møter med potensielt truende organismer. Naturlige drepeceller er kroppens første forsvarslinje når en potensiell trussel blir oppdaget.

Identifikasjon

Naturlige dreperceller - også kjent som NK-celler - er en type lymfocytt eller hvite blodlegemer, i løpet av immunsystemet. Ifølge Livescience, en science-helse-teknologi ressurs sted, NK-celler utgjør 10 til 15 prosent av det totale antall lymfocytter i kroppen. Disse cellene er "cytotoksiske", som betyr at de inneholder giftstoff laget for å drepe av andre celler, ifølge Sciencedaily, en informasjonsvitenskap ressurs nettsted. Naturlige dreperceller blir produsert av benmargceller kontinuerlig.

Funksjon

De giftige materialer som finnes inne i naturlige dreperceller er utformet for å inneholde, eller isolere, en nærliggende celle når en viral eller bakteriell trussel blir oppdaget, i henhold til Science. NK-celler inneholder perforin og proteaser, som er protein materialer designet for å lamme nærliggende celler. NK-celler gjør dette ved å åpne opp i cellen, og å injisere perforin og proteaser inne i den. Disse kjemikaliene arbeide for å spise bort på cellens struktur, som gir T-celle lymfocytter tid å nå det berørte området. NK-celler skiller også ut kjemikalier som lar immunsystemet vet at en trussel er til stede.

Effekter

Naturlige dreperceller strømme gjennom blod og lymfatisk væske, noe som gjør dem i stand til å være til stede i alle områder av kroppen. NK-celler fungere som et tidlig reaksjon system for å oppfattes bakterielle eller virale trusler. Celler som er under angrep utskiller kjemikalier kjent som interferoner. Når interferoner skilles, aktiverer dette NK celleaktiviteter. Interferoner også varsle hele immunsystemet til potensielle trusler i kroppen. I praksis kan et legeme som har et lavt antall NK-celler være utsatt for infeksiøse, eller sykdomsfremkallende, agenter.

Apoptose

Apoptose er en type forhåndsprogrammert celledød som oppstår når en celle begynner å utvikle unormale egenskaper. Naturlige drepeceller arbeide for å indusere apoptose som de injiserer giftige materialer i berørte cellene, ifølge Community College of Baltimore County. Som giftstoff spres gjennom cellene, begynner det å sammenbrudd celle-DNA-RNA-produksjonsprosesser. Ved å gjøre det, er cellen i stand til å utføre normale prosesser som metabolisme og rutinemessige cellereparasjonsvirksomhet.

T-Cells

Naturlige drepeceller bidrar til å regulere antall T-celler som har tilgang til et berørt område, ifølge Medical News Today. Hvis for mange T-celler angripe et berørt område, risiko for skade på nærliggende friske celler øker. Som T-celler er laget for å drepe av en smittsom agent, kan en overflod av dem i ett område resultere i døden av normale, friske celler. I motsetning til naturlige drepeceller, T-cellene har til å tilpasse seg nye invaderende organismer før de er i stand til å drepe dem av. I denne forbindelse, er T-celler anses kroppens andrelinjeforsvar mot potensielle trusler.