Digidexo.com

Hva lege for å se for Artrose

Artrose er den vanligste formen for leddgikt. Tilstanden, også kjent som degenerativ leddsykdom, først og fremst påvirker de eldre. Den delen av skjøten oftest berørt med slitasjegikt er den harde, glatte eller brusk vev som dekker enden av benet. Med så mange typer leger i dag, kan du lurer på hvem du skal se om du begynner å utvikle tegn på artrose.

Fastlegen

Ditt primære omsorg lege er din viktigste lege. Han er en lisensiert lege som kan behandle en rekke medisinske tilstander. Mens han ofte vil gi den opprinnelige diagnosen, om nødvendig, vil han henvise deg til en spesialist. For medisinske tilstander som artrose, men din primære omsorg lege kan vanligvis diagnostisere tilstanden, samt bidra til å behandle osteoarthritis også.

Ditt primære omsorg lege kan forskrive medisiner for å lindre smerte og redusere hevelse. Han kan også bestille tester og skanner for å hjelpe ham i diagnosen prosessen. Han kan også foretrekker at du ser en spesialist, spesielt hvis tilstanden er mer i dybden, noe som krever spesiell omsorg. Han kan henvise deg til riktig lege for eksempel en revmatolog eller en ortoped.

Revmatolog

En revmatolog er indre eller en barnelege kvalifisert til å diagnostisere og behandle leddgikt og andre sykdommer i ledd, muskler og bein. De har hatt ytterligere opplæring og erfaring i disse feltene, og mange revmatologer gjennomføre undersøkelser for å finne årsaken og behandling av spesielle sykdommer fokusert på disse områdene.

Hvis du utvikler musuloskeletal smerter og symptomer ikke ennå alvorlig, kan det være lurt å vente å se om problemet løser seg selv eller se din primære omsorg lege. Hvis smertene vedvarer, forverres eller blir invalidiserende, bør du se spesialist. Mange ganger visse typer av revmatiske sykdommer er ikke lett diagnostiseres eller gjenkjennelig i begynnelsen. Hvis du mistenker at dine problemer er felles relatert, kan det være lurt å søke hjelp fra en revmatolog. Revmatologer er spesialtrent til å gjøre det nødvendige arbeidet for å finne ut om hevelse og smerte er knyttet til felles problemer. I så fall kan de starte en behandlingsplan.

Ortopeder

Ortopeder er leger som er lisensiert og spesialutdannet i sykdommer i bein og ledd. De kan bestille tester samt foreskrive behandling. Hvis du trenger fysioterapi, kan de bestille den. De kan foreskrive medisiner, diagnostisere og behandle symptomer samt selve sykdommen. Hun kan henvise deg til en revmatolog hvis nødvendig, og jobbe med ham for å se at den beste omsorg er gitt.

Mange ganger leger vil arbeide sammen for å behandle en pasient. De konferere om sin sak, og bestemmer seg sammen på den beste ruten for behandling.