Digidexo.com

Diett under Menopause

Mye i veien en kvinnes kropp gikk gjennom dramatiske endringer i puberteten, er en annen stor endring menopause. Under overgangsalderen, kan endringer i kostholdet spiller en avgjørende rolle i hvordan en kvinne blir gjennom dette stadiet i livet hennes.

Vektøkning under overgangsalder

Når en kvinne kommer overgangsalderen, hennes østrogennivået reduseres. Dette bevirker til å redistribuere fett rundt magen. Fat også går tapt i hofter og bryster, noe som gjør disse områdene mindre.

Å redusere fettinntaket kan bidra til å bekjempe denne omfordeling av fett. Også fokus på sunnere fett og unngå mettet fett vil bistå i å opprettholde eksisterende vekt og fettfordeling.

Rapsolje, olivenolje og linfrøolje er alle foretrekke fremfor de mer vanlige vegetabilsk olje. Eller kuttet ut mye av oljen i kostholdet ditt ved å bytte til andre tilberedningsmetoder. Broiling eller grilling både kutte ut oljer som steke krever.

Del kontroll er generelt en mer effektiv teknikk for å fokusere på stedet for kalorier. Du fokusere på mengden mat du spiser i stedet for å bruke et estimat for å finne ut hvor mange kalorier er på tallerkenen din.

Også å øke mengden av vann du drikker per dag vil hjelpe. Vann som blir beholdt øker vekten, drikker mer vann vil ikke bare lavere vannretensjon, men det vil øke metabolismen.

Justere Diet å administrere hetetokter

Mengden av vann du drikker per dag er viktig. Minst åtte glass har alltid blitt anbefalt, men er enda viktigere for en kvinner i overgangsalderen.

Redusere hvor mye kaffe, te, alkohol, brus og krydret mat du inntaket. Soda inkluderer alle kullsyreholdige drikker, ikke bare cola.

Svært bearbeidet mat ofte bruker store mengder raffinert sukker som mais sirup. Disse raffinert sukker kan øke antall hetetokter og er best unngås.

Legge til matvarer som inneholder fytoøstrogener er viktig. Fytoøstrogener er plante østrogen som bindes til østrogenreseptorer i kroppen. Skifte naturlig forekommende østrogen som er tapt som følge av overgangsalderen med disse planteøstrogen kan lindre mange symptomer på overgangsalder.

Noen matvarer som er rike på fytoøstrogener inkluderer bønner, belgfrukter, tang, yams, epler, poteter og gulrøtter. Soya er også en kilde som er høy i fytoøstrogener.

Frukt og grønnsaker som er naturlig lav-fett, i tillegg til noen å være gode kilder til fytoøstrogener, kan inneholde bor. Boron er et mineral som synes å øke kroppens evne til å holde på østrogen.

Mat og humørsvingninger

Hormon svingninger som finner sted i løpet av menopause kan føre til humørsvingninger. Depresjon forårsaket av reduserte nivåer av serotonin er ett eksempel.

Å spise karbohydratrike matvarer kan bidra til å øke serotoninnivået. Bagels, smørbrød, hel-korn brød og frokostblandinger er matvarer som bør inkluderes i kostholdet ditt når det er mulig. Mens noen sandwich laget med hele korn brødet blir lagt til kosthold er oppmuntret, bør velges lav-fett kjøtt. Grønnsaker som salat eller spinat, tomater og spirer vil ikke bare være en velsmakende tillegg, men vil hjelpe fordøyelsen.

Øvelse ikke bare forbedrer blodsirkulasjonen og hjertefunksjon, men også forbedrer kroppens effektivitet i å bruke oksygen og næringsstoffer. Regelmessig trening hjelper også i å håndtere stress.

Forebygging av hjertesykdom

Etter overgangsalderen, en kvinnes risiko for hjertesykdom, høyt kolesterol, tette blodårer, hjerteinfarkt og hjerneslag øker.

Mengden av frukt og grønnsaker bør økes som disse matvarene bidrar til å rense blodårene dine.

Fet fisk inneholder store mengder omega-3 fettsyrer som er viktig. De hjelper kroppen sirkulere oksygen og blod. Making fet fisk en stor del av kostholdet ditt vil sikre at du får nok omega-3 fettsyrer.

Å senke kolesterolet, linfrø og linfrøolje er gode tilskudd til kostholdet ditt. I tillegg er linfrø rike på omega-3-fettsyrer.

Noen mennesker er svært allergisk mot linfrø. Før du øker forbruket av linfrø, bør du konsultere legen din.

Overgangsalder og Osteoporsis

Etter menopausen, kan benmassen i kroppen reduseres. Dette fører til at ben blir sprøtt og øker risikoen for brudd og sprekker. For å bekjempe dette, anbefales det at en kvinne i overgangsalderen bør få mellom 1200 og 1500 mg kalsium per dag.

Fettfattig yoghurt, melk, soya melk, ost, sardiner, laks (med bein), kan svisker, fiken og bladgrønne grønnsaker lagt til kosthold kan hjelpe deg å møte den daglige kalsiuminntaket mål.

Kalsium-forsterkede appelsinjuice, orange-mandarin juice, gulrot juice eller lilla drue juice er også gode kilder til kalsium.

Unngå koffein, alkohol og kullsyreholdige drikker er viktig. Noen av disse redusere mengden av kalsium kroppen beholder fra mat. Andre øke mengden av kalsium som er tapt gjennom nyrene.