Digidexo.com

Night Splint for Behandling av plantar fibromer

Night Splint for Behandling av plantar fibromer


Plantar fibrom er en knute, eller en fiber knute, som dannes i buen på foten. Knuten er innleiret i plantar fascia - vevet som strekker seg fra tærne til å helbrede langs bunnen av foten. Plantar fibromer er godartede og kan bli mindre eller forsvinne uten behandling. Plantar fibromer kan oppstå i ett eller begge føttene, og det er ingen indikasjoner på hva som forårsaker dem. Nattskinner er en vanlig behandling for plantar fibromer.

Symptomer

Plantar fibrom er en merkbar klump som utvikler seg i buen på foten. Det er fast å ta på og kan eller ikke kan forårsake smerte. Hvis smerten er tilstede er det som regel på grunn av skoen trykker på klump; men det kan også være et resultat av å gå eller stå uten sko.

Diagnose

Plantar fibrom blir diagnostisert under en fysisk eksamen. Din lege vil undersøke foten din ved å trykke på det berørte området. En MR biopsi eller kan være en annen metode for diagnose; Imidlertid er en biopsi generelt ikke anbefalt da det kan forstørre masse.

Behandling

Plantar fibrom behandles med stretching, demping, orthotics eller spjelking. Nattskinner er en effektiv behandling for å hjelpe til lindring av plantar fibromer.

Dorsal Night Splint

Rygg natt splinter vil hindre passiv plantar fleksjon ved å holde foten i en nøytral stilling under søvn. Disse natt splinter lindre smerter og ubehag som skyldes plantar fibromer.

Betraktninger

Et alternativ til en tungvint natt splint, er Plantar FXT. Den strekker plantarfascien med litt trekke tærne tilbake. Den Plantar FXT kan brukes i løpet av dagen, og er klinisk bevist å behandle plantar fibromer.