Digidexo.com

Den gjennomsnittlige kostnaden for tannregulering på orthodontist

Å ha tannregulering kan være en tidkrevende og kostbar investering. Mange faktorer avgjør kostnadene for tannregulering. Til tross for kostnader og tid, kan bukseseler vise seg å være svært gunstig for din generelle tannhelse. Bukseseler er ment å redusere effekten av malocclusions, der øvre og nedre tenner ikke passer sammen på riktig måte når du bite eller tygge.

Historie

Kjeveortopedi dateres tilbake til det 19. århundre, ifølge American Dental Association hjemmeside, ADA.org. I 1899, Edward Hartley Angle klassifisert de ulike typer feil okklusjon. Angle er også anerkjent for å lage kjeveortopedi en spesialitet. I 1900 begynte han den første skolen i kjeveortopedi i St. Louis. Han startet den første kjeveortopedisk samfunn i 1901, og etablerte den første dental spesialitet avis kalt den amerikanske Orthodontist i 1907. Den første dental spesialitet bord, The American Board of kjeveortopedi, ble startet i 1930.

Age

Malocclusions bli tydelig i alderen mellom 6 og 12, ifølge ADA.org, på grunn av fremveksten av permanente tenner. ADA.org sier også at kjeveortopedisk prosedyrer oppstår vanligvis i alderen mellom 8 og 14, selv om det fortsatt er gunstig for voksne å få tannregulering. Barn bør vurderes for tannregulering etter alder 7 slik at resultatene er mest gunstig, i henhold til ADA. Evalueringer gjort rundt 7 gjør det enkelt for en tannlege for å identifisere mulige problemer med fremvoksende tenner og veksten i kjeven.

Kostnad

Docshop.com anslår den gjennomsnittlige kostnaden for tannregulering mellom $ 4000 og $ 10.000. Faktorer som bestemmer prisen inkluderer kjeveortoped, hvor du bor, hvor mange problemer som må fikses, og hvorvidt tradisjonelle bukseseler brukes. Til tross for alle disse faktorene, en pasient vanligvis bærer bukseseler fra ett til tre år, ifølge ADA.org.

Alternatives

Mange alternativer til metall bukseseler er tilgjengelig. ADA.org lister følgende: klart eller tannfargede braketter, spesialformede braketter og gullbelagte bukseseler. Disse alternativene kan alle påvirke prisen. Brakettene kan også være plassert på den bakre overflate av tennene, noe som gjør dem mindre synlige.

Fordeler

Bukseseler resultere i rette tenner og bedre tannhelse. Rette tenner er lettere å rengjøre, noe som hjelper hindre forfall og mer alvorlige problemer, sier ADA.org. En annen fordel er et riktig bit. Urettmessige bitt kan føre til tygging og snakker vanskeligheter og forårsake omfattende slitasje på tenner og kjeve problemer.