Digidexo.com

Hva du skal ta når du har influensa?

Smerter, den snufsende, feberen --- ingen ønsker influensa, og når du får det, vil du bli kvitt den så fort som mulig. Dessverre er det ingen kur for influensa. Det må bare gå sin gang. Likevel, det er nok av hjemme rettsmidler og medisiner som trygt kan hjelpe deg å føle deg bedre før feilen har gått bort.

Non-medisinering

Det er viktig å drikke mye væske når du får influensa for å unngå dehydrering. Vann og juice er gode valg, og flat ingefærøl kan bidra til å lette en urolig mage. Ikke drikk koffeinholdige te eller brus, men som de faktisk kan gjøre deg dehydrert videre.
Hvile kan også hjelpe deg å komme gjennom den verste av influensa og gi kroppen din tid til å gro. Og, ja, varm suppe --- spesielt av kylling variasjon --- kan hjelpe hvis du er sulten.

Smertestillende

Feberen assosiert med influensa kan faktisk være bra for de fleste voksne, så lenge det er under 102 grader, som den høye temperaturen spurs kroppens immunsystem til å bekjempe viruset. Men hvis smerter og frysninger gjør det umulig for deg å hvile, så er det på tide å bruke smertestillende. Tradisjonelle over-the-counter smertestillende, for eksempel aspirin, paracetamol og ibuprofen, lette influensasymptomer, selv om de ikke kurere selve viruset. Pass på å ikke ta mer enn anbefalt mengde som en overdose kan føre til skade på magen eller leveren, og ikke gi aspirin til barn eller tenåringer, da dette kan forårsake en sjelden, men alvorlig tilstand som kalles Reyes syndrom.

Antiviral

Det er antivirale legemidler, slik som Tamiflu og Relenza, som kan forkorte influensa varighet av en dag eller to, men de kan også forårsake stygge bivirkninger, for eksempel mageproblemer og svimmelhet. Furthemore, kan overusing antivirale medikamenter gjengi virusresistent. Folk med høy risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner fra influensa, for eksempel personer over 65 år og de med svekket immunforsvar, er de beste kandidatene for antivirale medikamenter.