Digidexo.com

Hvordan hjelpe Frostbite

Frostbite er en farlig tilstand som er fremskyndet av eksponering for kulde. Det fører til at huden eller cellene under huden til å fryse. Hender, føtter, nese, ører og ansikt er mest utsatt for frostskader når de utsettes for kulde, så blodårene vil constrict og la iskrystaller å danne i vevet. Alle som ventures utendørs i kulde bør ha en grunnleggende kunnskap om hvordan å behandle frostskader.

Bruksanvisning

Hvordan hjelpe Frostbite

•  Lær deg å gjenkjenne tegn på frostskader. Vet at mild frostskader er preget av hvit og nummen hud som føles stiv ved berøring. Innse at overfladisk frostskade vil se huden bli hvit eller blå og faktisk føler som om det er frosset. Husk at de verste tilfellene av forfrysninger vil ha en hvitaktig, blålig eller svart farge til det berørte området, og det vil være kaldt når filt og vanskelig også. Blemmer som vanligvis forekommer i dårlige tilfeller av frostskader.

Kom deg ut av kulden hvis du eller en følgesvenn har symptomer på frostskader. Søke ly der du kan varme opp og skjerme deg fra noen vind. Sørg for å varme opp de forfrosne regioner i sakte tempo. Utnytt din egen pust eller plassere de berørte områdene, om mulig, inni klær og ved siden av lysken eller armhulene.

•  Heve frostskader del av kroppen og holde regionen innpakket i et teppe, hvis det er en stor del av kroppen som blir frostskader. Bruk en steril og tørr dressing. Hvis fingre og tær er frostskadet, bør du søke dressing mellom sifrene for å holde dem fra hverandre.

Senk forfrosne området i varmt vann hvis det er noen tilgjengelig. Bruk aldri varmt vann til dette formålet. Vann som kan bli varmet opp til ca 106 grader F, som ville være hensiktsmessig å bade et spedbarn i, er det beste for denne jobben. Husk at som frostskader tiner, vil huden og kjøttet begynner å bli smertefullt. Slutt denne behandlingen når huden blir myk og følelsen tilbake til området.

Hold inne når du har varmet opp en forfrosne området. Aldri våge tilbake utenfor, da dette kan føre til retur av forfrysning til samme sted, noe som kan resultere i enda verre skader. Innse at hvis dette ikke er mulig, enn området ikke bør varmes opp før du kan få tilgang til et trygt sted.

Unngå å gå på føttene som har blitt frostskadet. Ikke gni frostskadet hud som dette vil bare tjene til å skade området mer. Aldri ansette varmelamper, brann eller andre metoder for oppvarming av huden, da dette kan føre til alvorlige brannskader. La noen blemmer som kan danne grunn av frostskader alene.

Tips og advarsler

  • Alltid søke rask og profesjonell legehjelp når du har kommet tilbake fra en utflukt hvor du utviklet frostskader, selv om du føler du har blitt behandlet det.